Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mesaj de avertizare meteo RO-ALERT în Constanța și Tulcea. Vijelii puternice se așteaptă în această perioadă

ro

04 Nov, 2023 15:09 1550 Marime text

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj RO-ALERT de avertizare meteo în Constanța și Tulcea.

Acesta spune:

„Avertizare meteo de vijelie puternică, cu rafale de 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină. Evoitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”.


Reamintim că, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică în perioada 4 noiembrie, ora 10.00-23.00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

UPDATE ISU Delta:

În urmă cu puțin timp Inspectoratul pentru General Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația este informată să evite deplasările și să adopte măsuri de protecție, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea..

Mesajul ro alert a fost transmis pentru județul Tulcea și județul Constanța și este valabil până astăzi 04.11.2023, ora 17:00.

Sunt semnalate averse torențiale ce vor depăși 25 l/ mp, vijelie puternică cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, descărcări electrice,  și grindină.


Pentru a fi în siguranță, respectați următoarele măsuri:

- evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
- sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
- evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Mesaj RO-ALERT la Constanța: Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Copaci căzuți pe carosabil și ploaie (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii