Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de Ziua Tineretului OMD Mamaia Nord - „Tineretul nu este doar viitorul nostru, ci este prezentul vibrant care ne inspiră în fiecare zi!“

ro

02 May, 2024 12:45 243 Marime text

Ziua Tineretului a fost marcată și de Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord. Reprezentanții OMD  Mamaia Nord au punctat că, la Mamaia Nord, fiecare zi este o ocazie de a sărbători energia, creativitatea și pasiunea tinerilor care vizitează și îmbogățesc acest loc minunat.
Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord a marcat Ziua Tineretului. Cu această ocazie, reprezentanții OMD Mamaia Nord au transmis un mesaj în care precizează că tineretul este prezentul vibrant care ne inspiră în fiecare zi!
„La Mamaia Nord, fiecare zi este o ocazie de a sărbători energia, creativitatea și pasiunea tinerilor care vizitează și îmbogățesc acest loc minunat. Tineretul nu este doar viitorul nostru, ci este prezentul vibrant care ne inspiră în fiecare zi!“, au transmis reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Nord.
 
Ziua Naţională a Tineretului, marcată pe 2 mai
 
În fiecare an, în România, un oraș este desemnat capitală a tineretului. Aniversarea acestei zile se realizează prin textul Legii nr. 425/2004. Proiectul legislativ privind decretarea marcării acestei zile a fost iniţiat în 2004, de 15 deputaţi din formaţiunile politice parlamentare.
Respinsă de Senat, la 1 aprilie 2004, propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, la 5 octombrie 2004.
Legea nr. 425 privind instituirea Zilei Naţionale a Tineretului a fost adoptată la 25 octombrie 2004.
Pentru marcarea acestei zile, sunt organizate şi promovate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului.
Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care au atribuţii în domeniul tineretului se implică în sprijinirea materială, financiară şi organizatorică a evenimentelor dedicate acestei zile.
Începând cu 2016, anual, un oraş din România reprezintă Capitala Tineretului din România, similar titulaturii Capitala Europeană a Tineretului. Este vorba despre un program naţional destinat tinerilor, ce are drept scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi din mediul urban, în mod special.
Desemnarea acestui oraş se face în urma unui concurs de concepte. Primul oraş desemnat Capitala Tineretului din România a fost Timişoara, care a deţinut acest statut în perioada 2 mai 2016 - 1 mai 2017, ediţia din 2017 a programului desfăşurându-se sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.
Începând cu 2 mai 2017, Capitala Tineretului din România a fost municipiul Bacău, până la 1 mai 2018.
 
În noiembrie 2017, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Summitului Tinerilor, care a avut loc la Bacău, Baia Mare a fost desemnată Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 - 1 mai 2019.

Orașului Constanța i-a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2020-2021, respectiv pentru perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021.
 
Ploieşti, Capitala Tineretului din România în 2024. În cadrul Ceremoniei de Închidere a Summitului Tinerilor 7.0, organizat la Cluj-Napoca, a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2024, orașului Ploiești, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook OMD Mamaia Nord
 
Citește și:
LIVE TEXT+VIDEO: OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)
LIVE TEXT – Constanța: Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii