Microrezervaţia din zona de securitate a Aeroportului Mihail Kogălniceanu
Microrezervaţia din zona de securitate a Aeroportului Mihail KogălniceanuCum nimeni nu braconează întrucât este vorba de zona de protecţie a aeroportului, vieţuitoarele s-au dezvoltat nestingherite.
Hrană au avut din abundenţă, iar cu timpul s-au obişnuit şi cu zgomotul produs de decolarea şi aterizarea avioanelor.
Siguranţa zborului, în pericol
Zona de protecţie a aeroportului are o lungime de 3,5 km şi o lăţime de aproximativ 800 de metri.
În primăvara acestui an, în zona protejată au apărut şi primele căprioare. „Martorii spun că în ultima perioadă iar şi-au făcut apariţia. Ele trebuie prinse şi duse dincolo de gardul de protecţie, pentru că pun în pericol siguranţa zborului. Dacă ajung pe pistă, ele se pot speria de lumina proiectoarelor şi pot produce accidente aviatice", spune Răzvan Popescu -Mirceni.
Capcane cu sare pentru căprioare
Sâmbătă, mai mulţi voluntari au mers la aeroport pentru a îndepărta grupul de căprioare din zona pistei. Din păcate, ele nu au fost găsite. „Noi încercăm să le prindem şi să le transferăm dincolo de gard. Probabil ele au crescut lângă aeroport de când au fost mici şi s-au hrănit din culturile de pe câmp. Noi am montat mai multe capcane în care am pus sare ca momeală. Ele nu vor fi rănite în aceste capcane. Sunt laţuri speciale pentru capturarea acestor tipuri de animale", spune biologul.
Atunci când voluntarii au mers duminică să prindă căprioarele, au fost supuşi unor măsuri de securitate extreme. „Nu am avut voie nici cuţite să aducem, deşi am fi avut nevoie de ele ca să tăiem nişte suporţi", spune Mirceni. De asemenea, li s-a interzis să facă fotografii, fiind vorba de o zonă de securitate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp