Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:12 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban Atacurile cibernetice, cea mai mare amenințare pentru companii, în 2022

ro

12 Sep, 2022 16:13 1515 Marime text
  • Constanța, 12 Septembrie 2022: Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la București și Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru România și Moldova, a organizat luni, 12 septembrie, conferința „Cele mai bune practici în domeniul securității cibernetice din S.U.A. – amenințări, tendințe și soluții”.

Migrarea angajaților către munca de la distanţă din ultimii doi ani, cauzată de Pandemia COVID 19, precum și conflictul armat dintre Federația Rusă și Ucraina au adus la o creştere semnificativă a numărului de atacuri cibernetice, În acest context, mediul de afaceri din România trebuie să aibă un plan de măsuri bine pus la punct de prevenire a unor astfel de atacuri, conferința „Cele mai bune practici în domeniul securității cibernetice din S.U.A. – amenințări, tendințe și soluții” reunind experți ai Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru România și Moldova, reprezentanți ai mediului de business din Constanța, precum și factori de decizie locali.

„La nivelul CCIR, pregătirea mediului de afaceri pentru a face față atacurilor cibernetice a început să devină o prioritate și avem în vedere organizarea, cu ajutorul camerelor județene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, precum și a specialiștilor din cadrul Biroului Federal de Investigații pentru România și Moldova, a unei serii de evenimente precum cel de astăzi. Potrivit datelor statistice în perioada 2020 - 2021, în Europa, numărul atacurilor cibernetice s-a majorat cu 37,7%. Tendința aceasta este confirmată și pe piața din România, acolo unde specialiștii spun că s-au înregistrat cu 31% mai multe atacuri cibernetice în 2021 față de 2020, principalele ținte fiind industriile de retail și transporturi. De asemenea, un alt studiu identifică atacurile cibernetice ca fiind cea mai mare amenințare pentru companii, în 2022. CCIR și Ambasada SUA la București au dezvoltat, în ultimii ani, un parteneriat real în folosul mediului de afaceri din România, care beneficiază astfel de know-how-ul și experiența specialiștilor americani”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Experții FBI prezenți la eveniment au precizat faptul că

„SUA se află sub un atac intens în ceea ce privește spionajul economic, care, evident, include și atacurile cibernetice. Fie că vorbim de țări precum Rusia sau Iran, fie de China, ne confruntăm cu o creștere fără precedent ale unor astfel de atacuri asupra economiei americane. Din păcate, sunt numai 13 mii de agenți FBI, iar aceștia, în mod evident, sunt prea puțini pentru a face față acestui val de agresiuni asupra SUA. De aceea, parteneriatele cu companiile private sunt esențiale în stoparea acestui fenomen. În ultimii 12 ani, numărul acestor parteneriate a crescut exponenţial, ceea ce a făcut foarte facil schimbul de informații dintre noi și companii. Pentru FBI acest schimb de informații este extrem de necesar pentru a ne da seama dacă este vorba de un atac local, regional sau internațional. În ceea ce privește România, absolut toate acțiunile noastre sunt în colaborare cu autoritățile competente, atunci când vorbim de protejarea instituțiilor de stat. Avem nevoie însă de o colaborare la fel de bună și cu companiile private pentru a putea preveni în acest mod orice încercare de spionaj economic”. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii