Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milionarul Sever Mureșan, fost jucător de tenis și om de afaceri a decedat

ro

25 Sep, 2024 11:34 535 Marime text


Sever Mureșan / Foto: cluj24.ro


Sever Mureșan, unul dintre milionarii României, cu o avere estimată la aproximativ 500 de milioane de euro, a murit miercuri, 25 septembrie 2024, la vârsta de 75 de ani.

Omul de afaceri, cunoscut și în lumea sportului, datorită faptului că a practicat tenisul în tinerețe, dar mai ales după ce a organizat un turneu de tenis extrem de important la București, în anii '90.

Avea grave probleme grave de sănătate, motiv pentru care a fost transferat în Franța, acum câteva luni.

Mureșan a fost tratat într-un spital din Dijon, dar cadrele medicale de acolo nu au mai avut ce face, iar fostul milionar a pierdut lupta cu viața. Fostul om de afaceri a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar în iulie anul acesta. Acesta a ajuns la Secția de Terapie Intensivă, după ce a făcut un AVC, starea sa agravându-se progresiv.

Fiul și fiica omului de afaceri sunt în Franța și au făcut toate demersurile necesare pentru a-i asigura acolo tatălui lor cea mai bună îngrijire și acces la tratamente.

Dumnezeul sa îl ierte.

Mesajul clubului CS Dinamo București 
 
Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a lui Sever Mureșan, fost jucător al secției de tenis CS Dinamo și al echipei de Cupa Davis a României.
 
Născut pe 23 octombrie 1948, Sever Mureșan s-a stins din viață noaptea trecută, în Franța, unde era internat după un AVC.

Sever Mureșan a fost absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport și a devenit campion național cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP, fiind convocat la echipa de Cupa Davis a României. Devenit om de afaceri, după 1989 a adus și organizat în țară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească.


Citește și:
Doliu în lumea culturii. „A lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut"​

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii