Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii din cadrul Brigăzii 10 Geniu din Brăila intervin în sprijinul locuitorilor din județul Galați, afectați de inundații (VIDEO)

ro

14 Sep, 2024 15:30 184 Marime text
Sursa foto: MApNUn prim detașament de militari din Brigada 10 Geniu din Brăila intervine, la acest moment, la solicitarea ISU Galați, în zona localității Slobozia Conachi, unde acționează cu camioane, bărci cu motor și alte echipamente specifice de salvare.

Potrivit MApN, aflat în județul Galați, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, de miniștrii de interne, al mediului, șeful DSU și reprezentanții conducerii autorităților locale, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a informat că Ministerul Apărării Naționale a pus la dispoziție forțe și mijloace suplimentare, care vor interveni în orice moment, la solicitarea autorităților locale, în funcție de dinamica situației.

Astfel, un detașament suplimentar de 20 militari de la Brigada 10 Geniu este gata de intervenție cu autocamioane, bărci și echipamente necesare operațiunilor de evacuare și salvare. Și batalioanele 300 și 284 din Galați au pregătit detașamente însumând 100 de militari gata oricând să intervină, cu camioane și alte echipamente, la solicitarea comitelelor locale și județene pentru situații de urgență.

“Vom fi prezenți unde va fi nevoie, cât va fi nevoie, pentru salvarea vieților cetățenilor aflați în pericol. Forțele MApN vor interveni în cel mai scurt timp, acolo unde vor fi solicitări și în alte județe unde sunt posibile situații similare, ca urmare a ploilor abundente. Nu vor fi necesare aprobări speciale, comandanții și șefii structurilor din teritoriu vor răspunde neîntârziat la solicitările autorităților care coordonează acțiunile de salvare”, a declarat ministrul Tîlvăr.



Citește și: 

Situație critică în județul Galați! Mai multe mașini, luate de ape! Nivelul apei depășește 1,5 m în unele zone (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii