Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Mondiale a Libertății Presei

ro

03 May, 2024 09:12 395 Marime text

 
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută celebrarea Zilei Mondiale a Libertății Presei, marcată în fiecare an la data de 3 mai.
     
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută celebrarea Zilei Mondiale a Libertății Presei, marcată în fiecare an la data de 3 mai, transmite un comunicat din partea MAE.

Cu acest prilej, MAE reiterează importanța libertății și pluralismului media, părți componente ale libertății de exprimare și liberului acces la informație, elemente esențiale pentru o democrație consolidată, rezilientă și pentru un stat de drept funcțional.

Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, A press for the Planet: Journalism in the face of the environmental crisis, comunitatea internațională subliniază importanța pe care jurnalismul și libertatea de expresie îl au în contextul crizei mondiale a protecției mediului, activitatea jurnaliștilor fiind esențială în diseminarea informațiilor privind chestiuni de actualitate în acest domeniu, precum schimbările climatice, poluarea și, mai ales, educația pentru mediu a tinerei generații.

MAE condamnă ferm toate actele de violență împotriva jurnaliștilor și a mass-media și în exercitarea profesiei lor și își exprimă susținerea pentru jurnalismul independent, siguranța și protecția jurnaliștilor și a lucrătorilor media. MAE reafirmă importanța acțiunilor decisive care asigură funcționarea mass-media într-un mediu politic, economic și juridic viabil.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertății Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, ca o componentă fundamentală a drepturilor omului.


Citește și:
3 mai - Ziua Mondială a Libertății Presei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii