Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:16 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne Circa 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, la datorie în perioada Revelionului

ro

28 Dec, 2023 13:32 887 Marime text
  • Aproximativ 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona, zilnic, în perioada Revelionului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, pentru fluidizarea traficului pe cele mai solicitate artere rutiere, dar şi în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii eficiente în situaţii de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă.
     
Aproximativ 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona, zilnic, în perioada Revelionului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, pentru fluidizarea traficului pe cele mai solicitate artere rutiere, dar şi în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii eficiente în situaţii de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă, conform Agerpres.

„O mobilizare suplimentară va fi asigurată în noaptea dintre ani, când la nivel naţional sunt programate 1.389 de evenimente, fiind estimată participarea a peste 700.000 de persoane. Cele mai importante evenimente, ca număr de participanţi, vor avea loc în municipiile Bucureşti, Craiova şi Timişoara, cele mai multe urmând să fie organizate în judeţele Neamţ, Bacău şi Bihor”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.


Efectivele MAI vor avea în atenţie locurile aglomerate şi cu risc crescut de producere a unor incidente, precum staţiunile turistice, zonele de agrement, cluburi, baruri şi spaţiile de desfăşurare a evenimentelor publice de amploare.

„Conducerea MAI a dispus ca pentru următoarele zile să fie mobilizat un dispozitiv de efective MAI similar celui care a acţionat pe parcursul minivacanţei prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, când a fost menţinut climatul normal de siguranţă publică, fiind înregistrată o scădere cu 20 de procente a numărului de infracţiuni comise cu violenţă şi o scădere cu 54,8% a numărului de accidente rutiere grave”, a precizat Dajbog.


Ea a menţionat că echipajele de ordine publică vor fi prezente pentru a preveni şi combate faptele antisociale favorizate de aglomeraţie, iar pompierii vor fi pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

„Având în vedere că în această perioadă şi, în special în noaptea de Revelion, foarte mulţi cetăţeni folosesc articole pirotehnice, atragem din nou atenţia că acestea pot fi extrem de periculoase. Dacă nu sunt utilizate corespunzător, cu luarea tuturor măsurilor de protejare a oamenilor, a animalelor, a bunurilor şi a mediului, materialele pirotehnice pot provoca rănirea gravă a persoanei care le foloseşte sau a celor din jur, incendii sau chiar tragedii”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAI.


Pentru protecţia cetăţenilor, poliţiştii de la unităţile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţiştii de la celelalte structuri, au intensificat acţiunile de prevenire şi combatere a comerţului ilegal cu materiale pirotehnice.

„În urma acţiunilor desfăşurate începând cu data de 14 noiembrie, au fost confiscate peste o sută de tone de materiale pirotehnice şi au fost întocmite 522 de dosare penale, în cadrul cărora s-au constatat 595 de infracţiuni. Totodată, au fost aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape jumătate de milion de lei”, a arătat Monica Dajbog.


Ea a adăugat că, începând de vineri, Poliţia Rutieră va lua măsuri suplimentare pentru a asigura fluidizarea traficului şi evitarea blocajelor pe cele mai intens circulate drumuri în astfel de perioade. Vor acţiona în stradă zilnic, în medie, 1.500 de poliţişti rutieri.

„Pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente grave, echipajele rutiere pot acţiona cu aproximativ 360 de aparate radar. Poliţiştii vor organiza la nivel naţional, pe timp de zi şi de noapte, acţiuni pentru depistarea şoferilor care reprezintă un pericol major pe drumurile publice pentru că se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise”, a completat purtătorul de cuvânt al MAI.


De asemenea, la nivel naţional, în fiecare zi, aproximativ 5.000 de pompieri vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor incendii sau al altor situaţii de urgenţă ori pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

„Poliţia de Frontieră a dispus măsuri pentru întărirea dispozitivului responsabil de activităţile de supraveghere şi control la frontieră, precum şi pentru fluidizarea tranzitului de persoane şi vehicule în punctele de trecere. În funcţie de valorile de trafic, unde va fi posibil se vor suplimenta arterele de control pe sensul mai aglomerat sau se vor folosi echipamente mobile de control”, a precizat Dajbog. 



Citește și:
Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore. Constatări

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii