Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei lansează apel de proiecte pentru reducerea abandonului şcolar

ro

26 Jun, 2024 20:15 403 Marime text
Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației




 
  • Ministerul Educaţiei anunţă lansarea apelului de proiecte "Schema de granturi PNRAS - Runda a II-a (seria a III-a)", finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are ca obiectiv prevenirea şi reducerea abandonului şcolar.

Astfel, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine granturi pentru prevenirea şi reducerea abandonului şcolar la nivel gimnazial, îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de elevi la evaluarea naţională de clasa a VIII-a, precum şi pentru îmbunătăţirea tranziţiei de la învăţământul secundar inferior la cel superior.

"Apelul vizează unităţile de învăţământ gimnazial de stat cu risc ridicat şi mediu de abandon şi părăsire timpurie a şcolii (PTŞ), eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS - Runda a II-a (seria a III-a), care pot aplica în nume propriu sau prin intermediul autorităţilor publice locale în vederea creşterii accesului şi participării grupurilor dezavantajate la educaţie şi pentru consolidarea competenţelor, pentru educaţie remedială şi pentru accelerarea învăţării", afirmă sursa citată.


Alocarea financiară totală a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fără TVA.

Cererea de finanţare se va depune exclusiv online, prin platforma web dedicată disponibilă, până 31 iulie 2024, însă platforma va fi accesibilă pentru depunerea proiectelor începând cu 9 iulie.

"Unităţile de învăţământ care au primit finanţare în runda I şi runda a II-a (seria I şi seria II PNRAS) nu sunt eligibile pentru acest apel. De asemenea, unităţile de învăţământ care au în ciclul gimnazial sub 50 de elevi şi care nu au obţinut finanţare în cadrul apelului PNRAS Şcoli Mici, dar se regăsesc în Anexa 17, sunt eligibile pentru prezentul apel", precizează Ministerul Educaţiei. 
 

 
 
 
Citește și
 Anunț important de la Ministerul Educației! Sunt vizate noi spații de cazare și de cantină pentru studenți
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii