Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministru Angel Tîlvăr Un nou coridor de mobilitate militară, între România, Bulgaria și Turcia

ro

17 Oct, 2024 22:02 205 Marime text
Foto: FacebookMinistrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat astăzi, 17 octombrie, în marja reuniunii NATO de la Bruxelles, o scrisoare de intenție privind stabilirea unui coridor de mobilitate militară între România, Bulgaria și Turcia. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți conectivitatea și capacitatea de răspuns rapid în regiune, oferind un sprijin esențial eforturilor NATO de a asigura securitatea în zona Mării Negre.

În contextul unei situații globale de securitate din ce în ce mai complexe, a fost identificată nevoia urgentă de a simplifica și armoniza procesele logistice necesare pentru desfășurarea eficientă a forțelor armate în regiune.

Scrisoarea de Intenție semnată astăzi urmărește să stabilească o rețea coordonată de rute principale de aprovizionare între cele trei țări, care să asigure transportul rapid și sigur al trupelor, echipamentelor și materialelor militare.

„Mobilitatea militară este crucială pentru a asigura atât desfășurarea fără întreruperi a misiunilor noastre, cât și menținerea stabilității și securității în regiune. Cooperarea dintre România, Bulgaria și Turcia demonstrează angajamentul nostru de a susține apărarea colectivă și de a contribui la securitatea globală," a declarat ministrul Angel Tîlvăr.


NATO își consolidează capacitatea de descurajare și de răspuns rapid pentru a face față eficient oricăror amenințări de securitate. Prin îmbunătățirea infrastructurii logistice, armonizarea cadrului legislativ, optimizarea coridoarelor de mobilitate și asigurarea unui lanț de aprovizionare rezilient, este consolidată  abilitatea de a disloca și susține forțele desfășurate în teren. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a menține securitatea teritoriului aliat, precum și pentru a reacționa prompt și coordonat la provocările emergente din regiune. Mobilitatea militară constituie un facilitator important al interconectivității rețelelor regionale de infrastructură de transport.

„Mobilitatea militară este un proiect fanion al cooperării NATO-UE și un element esențial pentru o postură de descurajare și apărare credibilă în Regiunea Mării Negre”, a mai precizat ministrul Tîlvăr.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii