Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Adrian Câciu „Voucherele pentru energie" finanţate din fonduri UE nu vor mai fi acordate

ro

11 Sep, 2024 22:20 210 Marime text
Foto: UnsplashMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că în luna octombrie personalul din sistemul de educaţie va primi ca şi anul trecut prima didactică, în valoare de 1.500 de lei, precum şi prima acordată personalului nedidactic, în sumă de 500 de lei, informează Agerpres.ro

"Pentru prima didactică, da, în luna octombrie, am semnat ordinul de ministru, aşteptăm luna septembrie, până la final, să ne vină listele cu beneficiari de la Ministerul Educaţiei. Prima didactică se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut, 1.500 de lei, precum şi prima pentru personalul nedidactic în valoare de 500 de lei. La finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor primi aceste sume", a declarat Adrian Câciu, miercuri seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat în acest sens.


Totodată, acesta a explicat că "voucherele pentru energie" finanţate din fonduri UE nu vor mai fi acordate, răspunzând unei întrebări a presei.

"În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020, a fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023. Pentru 2025 avem partea de ajutor de încălzire şi legislaţia pe care o gestionează Ministerul Energiei şi, respectiv, Ministerul Muncii, astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin, acolo unde este nevoie, pentru a trece peste iarnă cu bine. Nu avem surse financiare din perspectivă europeană, pentru că nu pot să mă refer la alte surse de finanţare. V-am spus despre cele care deja există din bugetul de stat prin Ministerul Muncii şi prin Ministerul Energiei, pe fonduri europene la acest moment nu au fost discuţii cu privire la un astfel de tip de sprijin pentru exerciţiul 2021-2027 ", a mai declarat ministrul Adrian Câciu. 

Agerpres.ro 

Citește și: 

Valabilitatea voucherelor de energie a fost prelungită până la 31 martie 2024 (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii