Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a discutat cu omologul britanic, James Cleverly

ro

27 Oct, 2023 19:43 877 Marime text
Foto: facebook/MAEMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 27 octombrie 2023, o convorbire telefonică cu secretarul de stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, James Cleverly.

Potrivit MAE, cei doi oficiali au evaluat situația de securitate din Israel și Fâșia Gaza, cu accent asupra necesității asigurării unei coordonări strânse cu scopul prevenirii riscului de contagiune în regiune. A fost subliniată importanța continuării furnizării de sprijin umanitar pentru populația din Fâșia Gaza, precum și eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor.

De asemenea, a fost reconfirmată necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina în contextul războiului ilegal de agresiune al Federației Ruse. În context, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a exprimat aprecierea României pentru participarea consistentă a Regatului Unit la eforturile de consolidare a Flancului Estic al NATO și pentru cooperarea strânsă în plan securitar.

Citește și: 

Bugetul MAE se suplimentează cu 6,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii