Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la ședința cu structurile de ordine publică și situații de urgență ale MAI „ Putem să spunem că ne atingem scopul când Vama Veche va fi fără droguri”

ro

07 Aug, 2024 20:12 184 Marime text
Sursa foto: Facebook




 
  • Astăzi, 7 august 2024, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu,a condus o ședință de coordonare generală a armelor și structurilor departamentale din domeniul ordinii și siguranței publice și   situațiilor de urgență, precum și a altor structuri.


La ședință au participat secretarul de stat coordonator al domeniului ordinii și siguranței publice, secretarul de stat coordonator al situațiilor de urgență, secretarul de stat pentru relații internaționale, secretarul de stat pentru coordonarea instituțiilor prefectului, consilierul de stat al viceprim-ministrului și ministrului Afacerilor Interne, subsecretarul de stat pentru relația cu parlamentul, inspectorii generali ai IGPR, IGJR, IGPF, IGSU, IGI, IGAV, șefi de structuri ai ANA, ANITP, DGA, DGPI, șefi de inspectorate județene și structuri teritoriale ale instituțiilor enumerate mai sus, alte structuri departamentale specializate.

Pe agenda ședinței au fost subiecte din domeniul de competență al MAI, analiza evoluțiilor recente și prioritățile pentru perioada următoare.
În ceea ce privește traficul de droguri,ministrul Predoiu a declarat:
 
„Vreau să știți că politica noastră, a conducerii, este că orice captură, orice cantitate este importantă, este important să fie scoasă de pe piață, nu ne lăsăm descurajați de faptul că anumite evaluări desconsideră capturile considerate mici. Lăsând la o parte că termenul mic sau mare este foarte relativ. Ce înseamnă mic, un kilogram de droguri e o captură mică? Un kilogram de droguri de risc sau mare risc poate nenorocii zeci sau sute de vieți. Azi s-au capturat 1780 de pastile, 1700 de cetățeni protejați de acest flagel astăzi.
 
Cantitățile capturate sunt corespondente cu nivelul la care se practică traficul în țara noastră, asta îmi spun specialiștii. România este o țară de consum și o țară de tranzit. Din fericire nu este încă țara de producție sau de desfacere de mari cantități și noi luptăm în fiecare zi și vom continua, vă cer să continuați acest efort ca să nu devenim o astfel de țară cum, din păcate, sunt foarte multe în Europa la ora la care vorbim.
 
În plus, aș vrea să se știe că noi nu putem comunica absolut toate operațiunile antidrog pe care le avem, inclusiv cele cu capturi mari, că unele sunt în cooperare internațională, sunt în progresie, sunt anumite tactici care țin de Poliția Română,  dar și alte poliții cu care cooperăm, însă au fost și capturi mari, a fost cea din toamna trecută în portul Constanța, 186 kilograme de heroină. 9 septembrie, dacă nu mă înșel.
 
Astea fiind spuse, nu ne culcăm pe lauri, încă nu putem spune că sunt lauri în lupta antidrog, sunt rezultate bune, dar noi trebuie să intensificăm această luptă. Ce înseamnă asta? Lansați noi operațiuni, creșteți numărul de operațiuni pe zonele sensibile, zonele unde știm că se trafică intens și se consumă. Sunt localități sau comunități în cadrul unor localități, reputate pentru trafic și consum. Dau doar câteva exemple: Vama Veche, Mamaia, nu cred că e cazul să explic de ce dau exemplu Vama Veche. Dar sunt și în alte comunități în țară, în București.
 
Putem să spunem că ne atingem scopul momentul în care aceste regiuni, localități, comunități sunt curățate de droguri, Vama Veche fără droguri, iată un obiectiv care înseamnă succes deplin,  Mamaia fără droguri, Centrul Vechi fără droguri, alte orașe din țară, am avut crime în anii precedenți, Piatra Neamț dacă nu mă înșel, ocazionate de trafic, consum de droguri.
 
Din păcate, toate marile orașe sunt atinse de acest flagel, este un trend în Europa, e o stare de lucruri, ne atinge și pe noi și asta nu trebuie să ne descurajeze, ci să ne mobilizeze.
 
Festivaluri, de asemenea, se apropie mari festivaluri. Vă spun opinia mea, ele trebuie să fie doar de muzică și artă, nu festivaluri de droguri. Știu că acționăm în direcția asta, dar transmit un mesaj către public și cei care, din public, își pun problema că sunt ocazii pentru a face trafic sau consum de droguri. Toleranța este zero la Ministerul Afacerilor Interne și ăsta e principiul legal, ăsta-i principiul pe care legea românească îl stabilește, toleranță zero față de trafic și consum, până la alte prevederi legale sau principii nu discutăm acest lucru.”.
 
 
 
 
Citește și
Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Imnului Național
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii