Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării „Contribuția Statelor Unite este vitală pentru menținerea păcii și securității în regiunea Mării Negre”

ro

29 Aug, 2024 20:11 190 Marime text
Ministrul Angel Tîlvăr. foto: Facebook/Angel TîlvărMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 29 august, o convorbire prin telefon cu secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III.

Potrivit MApN, discuțiile s-au concentrat pe situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, cooperarea dintre România și Statele Unite sub egida Parteneriatului Strategic, stadiul programelor de înzestrare și nevoile de modernizare ale Armatei României.

În ceea ce privește sprijinul multidimensional oferit Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat angajamentul ferm al României de a sprijini eforturile defensive ale Ucrainei: „România continuă cu solidaritate eforturile de sprijin pentru Ucraina și pentru susținerea Forțelor Armate ucrainene în fața atacurilor nediscriminatorii lansate de Federația Rusă asupra populației și infrastructurii critice. Ucraina se poate baza pe unitatea și coeziunea aliată”, a declarat Angel Tîlvăr.

În cadrul convorbirii, au fost discutate modalități de consolidare și aprofundare a relațiilor de securitate și apărare dintre România și Statele Unite, pentru a răspunde provocărilor actuale.
Secretarul Austin a exprimat apreciere pentru modul în care România și-a consolidat poziția de pilon de stabilitate pe flancul estic al NATO și a mulțumit pentru sprijinul acordat forțelor americane dislocate în țara noastră.

La rândul său, ministrul Tîlvăr a mulțumit pentru contribuția semnificativă a SUA la asigurarea securității României și a flancului estic al NATO, subliniind importanța strategică a prezenței americane în România.

„Contribuția Statelor Unite este vitală pentru menținerea păcii și securității în întreaga regiune”, a declarat oficialul român.

În cadrul discuției, cei doi oficiali au analizat și stadiul programelor majore de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu partenerul american.

În final, ambele părți au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. 

Citește și: 

Întrevedere a ministrului MApN, Angel Tilvăr, cu comandatul Forțelor Navale din Turcia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii