Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea „Proiectele pe care le implementăm trebuie să le asigure românilor accesul la servicii publice de nivel european”

ro

04 Aug, 2023 16:46 925 Marime text
Sursă foto: Pexels
  • Ministrul Adrian-Ioan Veștea s-a aflat astăzi în județul Covasna, unde a verificat obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.
 
Ministrul Adrian-Ioan Veștea s-a aflat astăzi în județul Covasna, unde a verificat obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, transmite un comunicat din partea MDLPA.
 
La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din municipiul Sfântu Gheorghe, se construiește o secție de boli pneumologice cu 34 de paturi de spitalizare. Valoarea contractului este de 28.030.483,12 lei, iar stadiul fizic de execuție - de 35%.
 

„Realizarea acestei investiții este necesară, în primul rând, pentru îmbunătățirea și eficientizarea actului medical de la nivelul acestei specializări, în condițiile în care, în prezent, pacienții sunt consultați în două clădiri aflate în două puncte diferite ale orașului”, a precizat ministrul dezvoltării.

 
În Sfântu Gheorghe, Compania Națională de Investiții a finanțat și construirea unei săli de sport multifuncționale cu 3.000 de locuri, care, în prezent, găzduiește atât manifestări sportive de baschet, volei, handbal și futsal, cât și conferințe, congrese sau concerte.
 
O altă investiție care va fi realizată în municipiu prevede construirea unui patinoar artificial, prevăzut cu pistă de gheaţă cu dotări de hochei, în jurul căreia se vor organiza tribunele cu o capacitate de 2.180 locuri. Patinoarul, cu o suprafață desfășurată propusă de 12.008 mp, va fi destinat competiţiilor naţionale şi internaţionale, dar și antrenamentelor echipelor de hochei seniori şi juniori. De asemenea, noul patinoar va putea fi utilizat și pentru patinaj artistic. În prezent, a fost demarată procedura de achiziție publică, valoarea estimată a investiției fiind de 216.656.376,25 lei.
 
Tot astăzi, ministrul Veștea s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din județul Covasna, pentru a dezbate problemele cu care acestea se confruntă, pentru a analiza proiectele pe care le derulează și pentru a identifica noi posibilități de finanțare prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării.
 

„Le-am transmis primarilor prezenți că în mine vor avea mereu un sprijin și un prieten și că mă bazez pe ei că vor lua cele mai bune decizii pentru dezvoltarea durabilă a comunităților pe care le reprezintă, astfel încât toți românii să beneficieze de acces la infrastructură și servicii publice de nivel european”, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Veștea.



Citește și:
Ministerul Dezvoltării: Lucrări de cadastru, gratuit pentru cetățeni, în peste 80% dintre localități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii