Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației „ Vă doresc să fiți inspirați de mesajul imnului și de versurile care au insuflat speranță și progres”

ro

29 Jul, 2024 14:34 134 Marime text


Sursa foto: Facebook/Ligia Deca





Astăzi, de Ziua Imnului Național, ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis un mesaj cu acest prilej.
 

 „Probabil că niciodată nu vom reuși să transpunem în cuvinte respectul și aprecierea față de locul în care ne-am născut. Însă Imnul Național este una dintre puținele forme prin care ne putem exprima aceste trăiri, ori de câte ori ascultăm sau cântăm versurile lui.
 
 
Astăzi, de Ziua Imnului Național, vă doresc să fiți inspirați de mesajul său și de versurile care au insuflat speranță și progres, din 1848 și până în vremurile noastre”, a transmis Ligia Deca într-o postare pe Facebook.

 
 
Pe 22 Decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, imnul „Deșteaptă-te, române!”s-a înălţat pe străzi, însoţind uriaşele mase de oameni, risipind frica de moarte şi unind întregul popor în sentimentele nobile ale momentului. Astfel, instituirea sa ca imn naţional a venit de la sine, sub formidabila presiune a manifestanţilor.




Citește și
 24 ianuarie în istorieCântecul „Deșteaptă-te, române!” a devenit imnul de stat al României. Ce alte evenimente au avut loc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii