Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei a verificat stocurile de cărbune pentru iarnă! A ajuns și la cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia

ro

07 Aug, 2024 09:22 170 Marime text
foto: Facebook/Sebastian BurdujaSebastian Burduja a mers, luni, la mina Pinoasa din județul Gorj, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde un mal de pământ s-a surpat peste două excavatoare, pentru a vedea situația din teren.

 Corpul de control desfășoară verificările de rigoare, iar conducerea societății mi-a prezentat încă de sâmbătă un plan de măsuri care include securizarea zonei afectate, verificarea tuturor fronturilor de lucru de la nivelul fiecărei subunități, pornirea unui excavator adițional pentru creșterea producției de cărbune și scoaterea utilajelor blocate, acolo unde se poate interveni.- a anunțat Sebastian Burduja. 


Iată anunțul lui Sebastian Burduja:

Ziua de astăzi am încheiat-o la cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Am vrut să văd cu ochii mei situația din teren și să ascult explicațiile oamenilor din teren. În următoarea perioadă, specialiștii se vor pronunța cu privire la incidentul de vineri, cauzele, pagubele materiale și măsurile care se impun.

Corpul de control desfășoară verificările de rigoare, iar conducerea societății mi-a prezentat încă de sâmbătă un plan de măsuri care include securizarea zonei afectate, verificarea tuturor fronturilor de lucru de la nivelul fiecărei subunități, pornirea unui excavator adițional pentru creșterea producției de cărbune și scoaterea utilajelor blocate, acolo unde se poate interveni.

Dezvoltarea carierei Pinoasa se face către cele 120 ha care au fost defrișate anul trecut, în zonă fiind alte trei excavatoare, plus excavatorul 10, care va fi pornit. Zona de extracție/dezvoltare a carierei Pinoasa este cu totul alta decât cea în care a avut loc alunecarea. În luna august, angajamentul conducerii CEO este să atingă o producție de 130.000-140.000 tone, iar în septembrie să revină la nivelul de 170.000 tone/lună.

Am verificat și stocurile de cărbune, inclusiv în pregătirea sezonului rece. Acestea sunt în parametrii. Stoc Sucursale energetice (SE): total 258.800 tone, din care SE Ișalnița 33.400 tone, SE Turceni 151.500 tone,SE Rovinari 74.000 tone. Stoc Sucursala minieră: total 272.000 tone, plus 16.000 tone în vagoane spre termocentrale. Total stoc CEO: 546.800 tone cărbune.

Am transmis tuturor următorul mesaj: siguranța oamenilor este pe primul loc, iar cei care greșesc trebuie să răspundă exemplar.


Citește și:


Memorandumul privind construcţia Interconectorului de Gaze între România şi Serbia, semnat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii