Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Hunor pune la încercare nervii celor de la Operă

ro

30 Sep, 2010 00:00 1898 Marime text
vladescu_-_daniela_vladescu_33.jpg Chiar dacă „speranţa“ este cuvântul de ordine pe holurile şi pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, un alt cuvânt urât începe să-şi scoată colţii: „disperarea“.

Ultimele luni de zile au însemnat pentru artiştii lirici, muzicienii şi balerinii teatrului un test de anduranţă la stres. Opera a fost desfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), apoi Ministerul Culturii a decis să preia teatrul în subordinea sa. Mai departe s-a decis semnarea unui acord-cadru prin care CJC era de acord cu cedarea Teatrului Naţional de Opera şi Balet „Oleg Danovski“, urmând ca actul decisiv de preluare să apară. Cu toate acestea, timpul a trecut necruţător pentru cei 100 de artişti disponibilizaţi, iar de la minister nu mai vine nicio ordonanţă salvatoare. Şi-a făcut oare ministrul Kelemen Hunor o campanie de imagine pe seama celor de la teatrul din Constanţa? Pentru că altfel nu se explică motivul pentru care nu se semnează actele oficiale. „Deocamdată, ne ocupăm cu acordarea preavizelor celor care au fost disponibilizaţi. Nu ştiu dacă mai există o altă variantă pe care o putem încerca şi care să ne şi salveze. Încă mai aşteptăm, câteva săptămâni, după care va trebui să ne gândim dacă mai este de făcut ceva. Nici nu vreau să mă mai gândesc la ce va fi, vreau numai să ne preia odată Ministerul Culturii“, a precizat Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • silviu 10 Oct, 2010 23:26 este incredibil ce se intampla in Romania cu artistii. toata lumea ii aplauda si ii apreciaza cand au spectacole dar nimeni nu stie prin ce trec acesti oameni in rest.ma refer la salarii,la conditiile de munca si restul.de aceea oameni buni toti artistii de valoare pleaca din aceasta tara mizera...fiindca nu e nimic de facut aici decat sa murim de foame.asa ca plecati oameni buni,duceti-va oriunde numai in Romania nu,ca o sa muriti de foame
  • ION POLITRUCU 30 Sep, 2010 08:15 ...pai n-are dom ministru timp sa-l dea afara pe lungu seful local de la cultura care are vreo 4-5 dosare penale pentru fapte de coruptie darmite sa ajute Opera. Staicu, secretarul general care l-a tras de maneca in legatura cu dosarele lui IP3 a fost amenintat ca primeste un picior undeva daca mai deschide gura.
  • gica contra 30 Sep, 2010 06:31 pai hunor nu are timp sa-l dea afara nici pe lungu desi staicu l-a avertizat ca e posesorul a vreo patru dosare penale darmite sa ajute opera. Ba mai mult staicu a fost avertizat sa-si bage mintile in cap si sa nu mai pomeneasca de dosarele lui lungu daca nu vrea sa fie zburat.