Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță repatrierea lui Ionel Arsene după ce italienii au confirmat oficial

ro

13 Oct, 2023 18:50 1067 Marime text
  • Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la Oradea, că informaţiile oficiale primite în cursul zilei de la autorităţile italiene arată că la Bari Curtea de Apel a decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, autorităţilor din România, hotărârea putând fi atacată cu apel.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la Oradea, că informaţiile oficiale primite în cursul zilei de la autorităţile italiene arată că la Bari Curtea de Apel a decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, autorităţilor din România, hotărârea putând fi atacată cu apel, conform Știri pe Surse.

„Pentru că există un subiect de interes naţional să-l abordez pe acesta, toată presa a fost interesată de subiectul legat de întoarcerea în ţară a unuia dintre fugarii din România - fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Ionel Arsene, care a fost subiectul unui mandat european de arestare pe teritoriul Italiei. La momentul acesta, informaţiile oficiale confirmate de autorităţile din Italia pe care le-am primit primit astăzi sunt următoarele: Curtea de Apel Bari a decis predarea domnului Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea aceasta nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu apel, însă, la acest moment, la această etapă, conform deciziei instanţei din Bari, fostul preşedinte va trebui să execute în penitenciarele din România o pedeapsă de 6 ani şi 8 luni de închisoare", a afirmat Alina Gorghiu.Ministerul Justiției încearcă să repatrieze fugarii


Gorghiu a amintit că Arsene a fost condamnat definitiv pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

„Aşa cum ştiţi, Ministerul Justiţiei depune toate diligenţele în limita, desigur, a atribuţiilor pe care le avem pentru a aduce fiecare fugar în ţară. Subliniez clar, fără să ne intereseze numele persoanei respective. Din 2020 până astăzi au fost aduse în România 2.607 persoane faţă de care era dispusă urmărirea internaţională. Anul acesta, de la 1 ianuarie până la 10 octombrie 2023, au fost aduse în ţară 621 de persoane faţă de care a fost demarată o procedură, 17 au fost în baza extrădării întoarse în ţară, 604 în baza unui mandat de arestare la nivel european. E la fel de important să înţelegem că decizia aparţine instanţei din statul în care este găsit fugarul", a mai spus ministrul Justiţiei.


Ministrul Alina Gorghiu a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Bihor la instituţiile din subordinea Ministerului Justiţiei şi a susţinut o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Bihor.


Citește și:
6,8 ani cu executare: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, s-a predat în Italia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii