Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii asigură pensionarii –„ Dacă au fost erori atunci acestea vor fi îndreptate”

ro

31 Aug, 2024 16:40 159 Marime text

Simina Bucura-Oprescu, ministrul Muncii/ Sursa foto: Facebook




 
  • Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că, dacă au fost erori în deciziile de recalculare a pensiilor, atunci acestea vor fi îndreptate.

Simona Bucura – Oprescu a menţionat că deciziile de recalculare pot fi revizuite atât din oficiu, cât şi în urma solicitării pensionarului.
Simona Bucura – Oprescu a fost întrebată, sâmbătă, dacă a simţit în această perioadă că este sabotată de vreo instituţie sau de unii angajaţi din subordine, conform știripesurse.ro.

Eu am un mod de a lucra în care mă concentrez pe ce e cu adevărat important şi în această perioadă cu adevărat important a fost să reuşim să scoatem 9,4 ceea ce aici îi întreb eu aici pe pensionari. Cum ar fi fost dacă n-am fi reuşit asta? Cum ar fi fost dacă n-am fi reuşit asta, să scoatem 9,4? Care 9,4 însemna îngheţarea pensiilor românilor până în 2070, adică inclusiv copiii noştri ar fi beneficiat de această situaţie. Am scos 9,4 şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi. A fost adoptată legea în guvern. A fost aprobată legea de Parlament. Am elaborat şi aprobat normele. Am finalizat recalcularea. În momentul în care am devenit ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale, în procesul de evaluare a dosarelor de pensie, adică trecerea lor în format electronic, am găsit un număr de peste 1000 de dosare care nu erau finalizate şi circa 70% dintre dosare erau deja evaluate. Adică , cu alte cuvinte, deşi au rămas dosarele cele mai vechi, cu complexitatea cea mai ridicată, în general cele pe Legea 27/1966 (n.r. - privind pensiile de asigurări sociale de stat şi pensia suplimentară) şi cele pe Legea 3/1977 (n.r. - privind pensiile de asigurări sociale de stat şi asistenţa socială), colegii noştri, şi le mulţumesc pentru asta, de la evaluare şi colegii noştri din casele de pensii, au reuşit foarte rapid să se mobilizeze şi să finalizeze asta”, a afirmat Simona Bucura - Oprescu.

Ea a menţionat că deciziile de recalculare pot fi revizuite atât din oficiu, cât şi în baza solicitării pensionarului.

”Eu vă rog să ne concentrăm pe munca noastră şi să găsiţi înţelegerea pentru noi ca, dacă există şi erori, colegii mei spuneau joi că 0,025%, colegii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice, 0,025% din numărul deciziilor de recalculare sunt decizii care au avut erori. Dacă am avut erori, le îndreptăm. Avem în mod clar stipulat în lege că putem revizui deciziile de recalculare atât din oficiu, cât şi în baza solicitării pensionarului. Important este că am reuşit să facem atât de mult bine pentru români, să venim cu o lege bună, să eliminăm 9,4%, să asigurăm o creştere sustenabilă a pensiilor şi da, nu în ultimul rând în 2024, datorită majorării din ianuarie şi datorită recalculării, 1. toţi pensionarii au beneficiat de creşteri, iar în medie creşterea este de 40%”, a explicat ministrul Muncii.
 
Citește și
Noul Centru Teritorial Constanța al INPPA, lansat oficial (GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii