Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanța de Rusalii la Constanța Iubitorii de albastru infinit au ales o plimbare cu vaporașul în Portul Tomis (FOTO+VIDEO)

ro

04 Jun, 2023 14:35 1701 Marime text

Este vreme frumoasă pe litoral. Temperaturile i-au îndemnat pe turiști și pe constănțenii să petreacă un weekend prelungit la început de sezon estival. 

Mulți au ales ca opțiune Portul Tomis, după cum se vede în imaginile surprinse în zonă. 

Iubitorii de albastru infinit pot alege să se relaxeze câteva momente în largul mării departe de agitația orașului, printr-o plimbare cu vaporașul. Alții au optat pentru petrecerea timpului la restaurantele din zonă. 

Amatori sunt și copiii, încântați de o plimbare pe apă. Copii, adolescenți sau seniori, cu toții se bucură de zile libere și vreme frumoasă la malul mării.


Informații pe care poate nu le știați despre Portul Tomis 

Portul a fost construit în 1958 în fostul Golf al Delfinilor. Bazinul portuar a fost realizat prin închiderea golfului cu două diguri: cel nordic, în formă de Y, cu o lungime inițială de 400 m, a fost prelungit în anul 2007 cu încă o porțiune de 200 m; cel estic pornește din faleza Cazinoului, pe o lungime de 500 m.

Trei dintre cele patru laturi ale sale (cele estică, sudică și vestică) au fost prevăzute cu cheuri.

Adâncimile sunt de doar 0,50 m în partea sud-vestică a bazinului și de 3 m în zona nord-estică. În anii 2008-2010, au fost realizate o serie de investiții pentru a permite creșterea traficului anual și a frecventării turistice, rezultatele venind, dar mai încet decât se scontase.

Oricum, față de anii 1980 portul prezintă mari facilități și arată mult mai bine.

Citește și: Fotoreportaj. Imagini spectaculoase de la Constanța. Valuri mari pe litoral în minivacanța de Rusalii (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii