Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minoră din județul Constanța, găsită în Buzău. Plecase voluntar de la centrul în care era instituționalizată

ro

20 Jul, 2024 13:34 179 Marime text
Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în cadrul unei acţiune derulate la nivel naţional în perioada 15-16 iulie 2024, 407 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.185 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, sau a normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Un caz a vizat și o minoră care era instituționalizată, din județul Constanța.

La data de 16 iulie 2024, ora 00:45, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Biroul Județean de Poliţie Transporturi Buzău - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Buzău, în urma activităților desfășurate în stația CFR Buzău, au legitimat o persoană minoră, iar, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că aceasta figura ca minor dispărut.
 
Aceasta ar fi plecat voluntar de la centrul în care era instituționalizată, din județul Constanța.
 
Minora a fost internată într-un centru de primire în regim de urgență și evaluare, din județul Buzău.- a transmis Poliția. 


Date oficiale de la Poliție 

În perioada 15 – 16 iulie 2024, la nivel național, polițiștii de la transporturi au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
 
În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 500 de stații de cale ferată și 506 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 407 sancțiuni contravenționale, dintre care 227 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, două la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 63 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 104.185 de lei.
 
Exemple:
 
1. La data de 16 iulie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Transporturi Constanța, aflându-se în continuarea verificărilor într-un dosarul penal, au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce ar fi sustras benzină dintr-o autocisternă.
 
În continuare a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în urma căruia au fost decsoperiți 20 de litri de benzină, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrași, la data de 13 iulie 2024, din aceeași autocisternă.
 
În urma percheziției, au fost ridicați 60 de litri de benzină, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
2. La data de 15 iulie 2024, ora 02:45, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, într-un tren de călători, imediat după plecarea acestuia din stația CF Tecuci, au depistat un bărbat, de 20 de ani, care ar fi călătorit cu o legitimație obținută în baza unui carnet de elev, cu 100% reducere, document pe care l-ar fi prezentat polițiștilor.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu ar fi fost titularul de drept al documentului.
 
De asemenea, s-a constatat faptul că, la data de 14 iulie 2024, acesta ar fi călătorit fraudulos cu un tren de călători, pe relația de cale ferată Suceava – Iași, în baza aceluiași carnet de elev, pentru care a fost emis biletul de călătorie, cu 100% reducere.
 
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune și fals privind identitatea.
 
3. La data de 15 iulie 2024, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Biroul Județean de Poliţie Transporturi Brăila - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Brăila, în urma administrării probatoriului într-un dosar penal, au depistat un bărbat, de 31 de ani, bănuit de furt calificat.
 
Din cercetări a reieșit că, la data de 18 decembrie 2023, unei persoane, în timp ce călătorea cu un tren, i-ar fi fost sustras un telefon mobil și o sumă de bani.
 
În cauză, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de bărbatul în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
4. La data de 16 iulie 2024, ora 00:45, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Biroul Județean de Poliţie Transporturi Buzău - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Buzău, în urma activităților desfășurate în stația CFR Buzău, au legitimat o persoană minoră, iar, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că aceasta figura ca minor dispărut.
 
Aceasta ar fi plecat voluntar de la centrul în care era instituționalizată, din județul Constanța.
 
Minora a fost internată într-un centru de primire în regim de urgență și evaluare, din județul Buzău.



Citește și:

Știri ConstanțaBărbat dispărut din Botoșani în 2022, depistat în Mamaia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii