Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile pompierilor din perioada 1 iunie - 31 august 2024. Eforie Sud aflată în topul intervențiilor

ro

06 Sep, 2024 10:20 174 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSU


În perioada 1 iunie - 31 august 2024, pe linia prevenirii situațiilor de urgență, personalul din cadrul structurii de control a executat 457 controale din domeniul de activitate (89 de obiective fără autorizație de securitate la incendiu). Dintre acestea, 340 au fost executate la obiective din turism, fiind constatate 2163 deficiențe și aplicate 363 amenzi în cuantum de 3.035.000 lei (din care pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu 49 de amenzi, în cuantum de 2.310.000lei).

Conform unui comunicat din partea ISU CT, 117 controale au fost executate la obiective din alimentație publică și amenajări temporare în urma cărora au fost constatate 588 deficiențe și au fost aplicate 145 amenzi în cuantum de 344.000 lei (din care pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu 3 amenzi în cuantum de 100.000 lei).

În perioada 28 iunie - 3 septembrie 2024, pompierii militari au desfășurat 7144 misiuni din care 576 au fost de localizare și stingere a incendiilor, 1725 de intervenții în alte situații de urgență (transport persoane, deblocare uși, măsuri PSI, salvare –căutare persoane etc) și 4843 pentru acordarea primului ajutor medical și a asistenței medicale de urgență, fiind asistați 4027 adulți și 816 minori.

De la începutul anului și până acum, salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea 569 de incendii de vegetație uscată și miriște, arzând aproximativ 3100 ha. Echipajele din punctele temorare de stingere au executat 532 misiuni, din care 276 au fost pentru stingerea incendiilor.

Echipajele de la punctele de prim ajutor medical au asistat 2198 de persoane, dintre care 1079 au fost transportate la spital. De asemenea, 72 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 21 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie, fiind executate 93 de misiuni de căutare salvare din mediul acvatic.

Cele mai multe intervenții au avut loc în stațiunea Eforie Sud (253), urmată de stațiunile Eforie Nord (161), Costinești (86) și Vama Veche (69).

ISU CT reamintește faptul că pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 28 județe ale țării și municipiul București au suplimentat efectivele de salvatori care au derulat acțiuni pe litoralul românesc. Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare.

Neversea
Inspectoratul pentru situații de urgență Dobrogea al județului Constanța a mobilizat aproximativ 250 pompieri care au asigurat atât gestionarea cazurilor de prim-ajutor, cât și măsurile de apărare împotriva incendiilor pe toată perioada festivalului.

Pentru monitorizarea, prevenirea și gestionarea eventualelor situații de urgență, în perimetrul zonei de desfășurare a festivalului Neversea au fost alocate 2 puncte medicale avansate, 3 puncte de prim ajutor medical, două autospeciale pentru transport victime multiple, 1 mașină de stingere cu modul de descarcerare, două șenilate, 4 tărgi salvamont, precum și o ambarcațiune CBRN care a executat patrule.

În sprijin pentru festival au avut personal și tehnică și de la : ISU Bacău, ISU Galați, ISU Gorj, ISU Mureș, ISU Neamț, ISU Olt, ISU Prahova, ISU Sălaj, ISU Tulcea și IGSU.

Beach, please
Inspectoratul pentru situații de urgență Dobrogea al județului Constanța a mobilizat aproximativ 370 pompieri care au asigurat atât gestionarea cazurilor de prim-ajutor, cât și măsurile de apărare împotriva incendiilor pe toată perioada festivalului Beach Please.

Dispozitivul de intervenție a fost dimensionat potrivit numărului de participanți și misiunilor care puteau genera situații de urgență (2 posturi medicale avansate, trei puncte de prim ajutor, două autospeciale pentru transport victime multiple, 1 mașină de stingere cu modul de descarcerare, două șenilate, patru tărgi salvamont, 1 punct de comandă mobil, 1 autospecială monitorizare CBRN, precum și o ambarcațiune care va executa patrule).

În sprijin pentru festival aceștia au avut personal și tehnică și de la: ISU Argeș, ISU Brașov, ISU Caraș-Severin, ISU Galați, ISU Gorj, ISU Mureș, Isu Neamț, ISU Prahova, ISU Timiș și IGSU.
  • 10 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche;_ acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;
  • 8 puncte de prim ajutor, în locațiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche și PTF Vama Veche; acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate;
  • 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.
 
Pe această cale, aducem apreciere și mulțumiri autorităților locale care ne-au găzduit pe întreaga perioadă și ne-au fost alături în demersul inițiat. Mulțumim Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și inspectoratelor județene pentru situații de urgență care ne-au sprijinit cu forțe și mijloace pe parcursul verii astfel încât misiunea noastră să se desfășoare în condiții optime. De asemenea, dorim să mulțumim pentru ajutor și sprijin și colegilor de la toate armele ministerului, cu care am lucrat în echipă și de această dată. Și nu în ultimul rând, mulțumim cetățenilor care au ales să se bucure de vacanță într-un mod responsabil. În continuare, rămânem la datorie, pregătiți să intervenim atunci când situația o impune, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Gest emoționant din partea unui tânăr artist din Grecia. Ce le-a oferit pompierilor români în semn de mulțumire
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii