Mitrea de la Utilnavorep nu se lasă! Primăria Constanţa, obligată să reia licitaţia pentru fântânile arteziene. În plin sezon estival! (document)
Mitrea de la Utilnavorep nu se lasă!: Primăria Constanţa, obligată să reia licitaţia pentru fântânile arteziene.
20 Jul, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
6979
Marime text
Bazinele fântânior arteziene din Constanţa şi Mamaia văd apă doar atunci când plouă. În rest, acestea sunt transformate de copii în locuri de joacă. Mai mult, unii constănţeni „binevoitori“ aruncă în bazinele secate ale fântânilor arteziene din municipiul Constanţa gunoaie şi resturi de vegetaţie uscată!
De la începutul sezonului estival, fântânile arteziene din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia nu au funcţionat deoarece licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia lucrărilor de reparaţii, punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale din Municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia” a fost contestată de unul dintre ofertanţi - SC Utilnavorep SA, reprezentată de Sorin Mitrea. Societatea Utilnavorep SA s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), nemulţumită de rezultatele licitaţiei organizate de Primăria Constanţa pentru atribuirea contractului despre care vorbim mai sus. Prin contestaţia nr. 1216/13.06.2016, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 17979/14.06.2016, depusă de SC Utilnavorep SA, reprezentată legal prin administrator Sorin Mitrea, împotriva rezultatului procedurii de atribuire nr. 1155/ 30.05.2016 şi răspunsului autorităţii contractante nr. 1203/09.06.2016 la notificarea prealabilă nr. 1182/06.06.2016, în cadrul procedurii de cerere de oferte, cu etapă finală de licitaţie electronică, organizată pentru atribuirea contractului de lucrări, având ca obiect „Achiziţia lucrărilor de reparaţii, punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia”, de către Primăria Municipiului Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, contestatorul a solicitat anularea adresei nr. 1155/30.05.2016, privind rezultatul procedurii de atribuire.
CNSC a respins excepţia tardivităţii, invocată de autoritatea contractantă. De asemenea, CNSC a admis contestaţia formulată de către SC Utilnavorep SA, în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanţa, anulând, în parte, raportul procedurii de atribuire nr. 80263/30.05.2016, în partea ce vizează oferta depusă de către SC Mobitom SA şi actele subsecvente acestuia. Mai mult, CNSC a obligat Primăria Municipiului Constanţa ca, în termen de cel mult 10 zile de la primirea prezentei, să procedeze la reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, prin reverificarea documentelor de calificare prezentate de SC Mobitom SA, în considerarea celor precizate în motivare, să întocmească un nou raport al procedurii şi să aducă la cunoştinţa operatorilor economici interesaţi rezultatul procedurii.
Despre Utilnavorep SA
Firma, înfiinţată în anul 1992, are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu. Capitalul social subscris, de 5.000.000 de lei, este deţinut de Asociaţi Listă. Persoanele împuternicite ale societăţii, care se ocupă de „repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor“, sunt: Adela Diaconescu, născută pe 23.03.1976 - membru în CA, Sorin Mitrea, născut pe 15.10.1953 - preşedinte al CA şi Marian Mitrea, născut pe 15.10.1953 - membru în CA. Precizăm că UTILNAVOREP SA a fost cea care s-a ocupat anii trecuţi de reparaţia, punerea în funcţiune, întreţinerea, supravegherea şi demontarea fântânilor arteziene şi a bazinelor ornamentale. Potrivit Registrului Comerţului, Sorin Mitrea mai este asociat în ADONIS SRL şi Reparaţii Nave şi Utilaje SA. Numele lui Marian Mitrea apare în MECFLEX SRL şi în Reparaţii Nave şi Utilaje SA. Reamintim că Marian Mitrea este fostul director al Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea - Litoral (ABADL).Despre Mobitom SA
Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, născut pe 06.07.1949, în comuna Casimcea, Tulcea, David Sişu, născut pe 14.04.1934, în Baraganu, şi Valentin Ciuceanu, născut pe 12.06.1967, în Constanţa. La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.Contracte fără număr cu autorităţile locale
Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding. Recent, Mobitom SA a câştigat, alături de SC Pomacost SA (asociat), SC Almaclima SRL (subcontractant) şi SC Sielbol SRL (subcontractant), contractul „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - Municipiul Constanţa“, atribuit de Primăria Constanţa, în valoare de 10.659.522,19 lei.În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor la care facem referire în articolul de faţă.
Citeste şi:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii