Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 09 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MMSS Subvenționarea asociațiilor și fundațiilor din domeniul asistenței sociale, actualizată și aprobată de Guvern

ro

09 Oct, 2024 15:20 167 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Muncii și Solidarității Sociale



 
  • Guvernul a aprobat actualizarea modului de acordare a subvenţiilor pentru asociaţiile, fundaţiile și cultele care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, stabilind un cuantum diferențiat pentru serviciile sociale cu caracter secundar sau auxiliar.

În cazul serviciilor sociale de acest tip, nivelul mediu lunar al subvenţiei care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată va fi de până la 400 lei pentru serviciile sociale cu cazare şi până la 200 de lei pentru serviciile sociale fără cazare și va putea fi utilizat pentru cheltuielile de salarizare ale asistentului social, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

De asemenea, sunt îmbunătățite formularele utilizate în derularea procedurii, se clarifică criteriile de departajare, se actualizează lista serviciilor sociale eligibile, iar termenul de depunere a documentației de solicitare a subvenției pentru anul 2025 este stabilit pentru 30 octombrie 2024.

” Sunt modificări care aduc claritate și transparență în procedura de finanțare a asociațiilor și fundațiilor, astfel încât să fie subvenționate cele mai performante proiecte care aduc servicii sociale mai calitative și condiții mai bune în comunitățile locale”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.


Mai mult, în vederea simplificării procesului decizional și a corelării cu principiul autonomiei locale, s-a eliminat avizul consultativ al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, care era prevăzut pentru aprobarea structurii organizatorice și a numărului de posturi aferente direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului (DGASPC) de către consiliul județean sau consiliile locale de sector din municipiul București.
 
 
Citește și
MMSSPărinții ai căror copii au decedat, până la împlinirea vârstei de 18 ani, pot beneficia de consiliere psihologică gratuită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii