Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modalitatea de calcul a redevenței petroliere datorată bugetului de stat de către terminalele petroliere, modificată. Afectată o societate din Portul Constanța

ro

16 Oct, 2024 15:03 168 Marime text
Foto cu rol ilustrativGuvernul a adoptat astăzi în ședință o Hătărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei în baza căreia se determină cota procentuală din valoarea veniturilor brute realizate din operaţiunile petroliere efectuate prin terminalele petroliere, altele decât cele aflate în proprietatea publică a statului, reprezentând redevenţa petrolieră.

Potrivit documentului prin acest act normativ se schimbă modalitatea de calcul a redevenței petroliere datorată bugetului de stat de către terminalele petroliere care nu se află în proprietatea statului, în sensul majorării cotei procentuale la 3% din veniturile brute realizate de aceștia.

Astfel, pune în aplicare o normă prevăzută Legea petrolului.

Intră sub incidența aceste prevederi societatea Midia Marine Terminal SRL, operator petrolier în portul Constanța.

Statul român estimează că, prin această măsură, va încasa la bugetul statului venituri suplimentare de 2,41 milioane lei anual.

Despre Midia Marine Terminal 

Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 16 octombriee 2024, SC Midia Marine Terminal SRL a fost fondată în 2007, are sediul social pe strada Portul Midia, Danele 1-4, Năvodari, județ Constanța.
 
Asociaţii Midia Marine Terminal SRL sunt KMG International N.V., cu sediul social în Amsterdam, Olanda, şi KazMunayGas Trading A.G., cu sediul în Elveţia. Administratori sunt Sorin Neculae și Ioan Taus. 
 
KMG International N.V. mai figurează ca acționar 0,04% la KMG Rompetrol Development SRLNeculae Sorin apare în Midia Green Energy SA, din Năvodari, Constanța, dar și în Rompetrol Financial Group SRL, KMG Rompetrol Development SRL și în Fondul de Investitii în Energie Kazah-Roman SA, din Bucuresti
 
Taus Ioan apare în Petrion Servicii Maritime SRL.
 

Pentru anul  2023, Midia Marine Terminal SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 94.139.607 de lei și un profit net de 5.684.771 de lei, la 235 de angajați. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii