Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări importante Pașapoartele electronice vor putea fi trimise prin servicii de curierat la orice adresă aleasă de titular

ro

12 May, 2024 14:42 556 Marime text
Pașaport, foto: Blake GuidryModificări de ultim moment în legislația pașapoartelor! La emiterea unui pașaport simplu electronic, expedierea lui prin servicii de curierat se va putea face la orice adresă de pe teritoriul României, nu doar la cea de domiciliu sau de reședință a deținătorului ori la o adresă din străinătate.

Potrivit HG 444/2024, ce se aplică din 7 mai, normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate se modifică, pentru a se completa variantele prin care pașaportul simplu electronic poate fi expediat deținătorului, la emitere, prin curier.

Astfel, în norme au fost introduse prevederi care stabilesc că, în funcție de opțiunea exprimată, pașaportul simplu electronic poate fi expediat prin servicii de curierat:
  1. pe teritoriul României, la domiciliul sau la reședința titularului/ persoanei care a formulat cererea ori la o altă adresă din țară indicată de acesta/ aceasta;
  2. la adresa din străinătate indicată de titular/ persoana care a formulat cererea, cu suportarea de către acesta/ aceasta a cheltuielilor de expediție.
Practic, se adaugă posibilitatea ca pașaportul electronic să poată fi expediat prin curier la orice adresă de pe teritoriul României. După cum e prevăzut în hotărâre, “expedierea pașaportului simplu electronic, prin servicii de curierat, la orice adresă de pe teritoriul României indicată de titular/ persoana care a formulat cererea, alta decât cea de domiciliu/ reședință, se operaționalizează de la data asigurării condițiilor tehnice necesare, dar nu mai târziu de data de 1 ianuarie 2025”.

Citește și 

Pașapoartele simple temporare nu vor mai fi eliberate la fel de ușor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii