Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment emoționant în cadrul unei intervenții a pompierilor din România, în Franța (FOTO)

ro

29 Jul, 2024 12:51 177 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: IGSU Pe seară, în dispeceratul Codis din localitatea Perpignan, a fost primit un apel care anunța un incendiu izbucnit în gospodaria unei case aflate în zona rezidențială a localității Bages.

Întrucât cele mai apropiate echipaje față de locul incendiului erau cele ale modulului României, colegii noștri au fost alertați și solicitați să intervină.

Condițiile de secetă, căldura intensă și proximitatea caselor față de focar prezentau un pericol iminent, iar riscul propagării incendiului era extrem de mare.- transmit reprezentanții IGSU. 

Pompierii români, coordonați de către ofițerul de legătură român și șeful de grup francez, au intervenit prompt, reușind să localizeze și să stingă focul într-un timp scurt.

Fiecare intervenție a pompierilor are unicitatea sa, iar de această dată, cel mai emoționant moment a fost atunci când micuțul Romain, martor al intervenției, a venit să mulțumească salvatorilor români așa cum doar un copil știe, cu îmbrățișări calde. Mai apoi, el a urcat în autospeciala pompierilor, a pornit sirena și a devenit eroul zilei.

La plecare, vizibil emoționat, le-a făcut cu mâna și le-a promis că va deveni pompier când va fi mare.


foto: IGSU 


Citește și:

Exercițiu la Tulcea- izbucnirea unui incendiu la un operator economic. „Cetățenii să nu intre în panică“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii