Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monedă de aur aniversară emisă de BNR. Care este motivul pentru care a fost lansată

ro

23 Dec, 2019 18:00 1490 Marime text

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 30 decembrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche..

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

metal: aur;
valoare nominală: 100 lei;
titlu: 900‰;
formă: rotundă;
diametru: 21 mm;
greutate: 6,452 g;
calitate: proof;
cant: zimțat.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând Bucureștiul în perioada când se desfășoară acțiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „100 LEI”.


Reversul prezintă portretul și numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripția circulară „CRAII DE CURTEA-VECHE” și anul primei publicări a romanului „1929”.

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur.


Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.945,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii