Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:14 29 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moştenitorii“ care conduc DGASPC Constanţa Averile celor însărcinaţi cu protecţia copiilor şi a persoanelor cu handicap (documente)

ro

30 Jan, 2015 00:00 21185 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC), reprezentată de: Petre Dinică - director general, Anca Ghiţulescu - director general adjunct (Direcţia de asistenţă socială), Mihaela Ristea - director general adjunct (Direcţia de protecţia copilului) şi Elena Jipa -director general adjunct (Direcţia economică).
 
Pe site-ul instituţiei, declaraţiile de avere sunt dificil de găsit. Deşi există categoria „declaraţii de avere“, aceasta cuprinde doar documentele depuse în 2011 şi în 2013. Încercând să accesăm declaraţiile de avere din 2013, descoperim că sunt postate, sub forma unui link inactiv, cele depuse în anul 2014. Trecând peste obstacolele tehnice, vedem cum directorul instituţiei, Petre Dinică, a depus, anul trecut, două declaraţii de avere, dintre care una rectificativă.
 
Conform declaraţiei de avere anterior menţionate, Petre Dinică deţine patru terenuri, 0,7 hectare de teren agricol în comuna Mereni, dintr-o moştenire, un alt teren în suprafaţă de 0,5 hectare (categoria intravilan) în zona Lazu - Agigea, provenit prin efectele Legii 18/99 (!), pe numele Iuliana Dinică. Este, probabil, vorba de Legea 18/1991, Legea Fondului Funciar. În 2005, Petre Dinică a cumpărat un teren intravilan de 0,03 hectare în Cumpăna, localitate unde are concesionat şi un alt teren intravilan, de 0,02 hectare. Nu în ultimul rând, tot la Cumpăna, directorul DGASPC precizează că are o casă de locuit din anul 2011, în suprafaţă de 400 (mp). Acesta mai are şi un apartament în Constanţa, cumpărat în 1983, în suprafaţă de 49,26 de metri pătraţi. Mai are, de asemenea, şi un autoturism Volkswagen Jetta, fabricat în 2006. Nu în ultimul rând, Petre Dinică are şi datorii. În 2009, a împrumutat 170.000 (monedă neprecizată) de la o persoană fizică.
În 2014, Petre Dinică a contractat şi un credit de 32.000 (monedă neprecizată) de la Raiffeisen Bank, credit scadent în 2019. La capitolul „salarii“, Petre Dinică spune că a ridicat, în anul anterior completării declaraţiei de avere, 2013, salarii de 26.534 (monedă neprecizată, probabil lei), de la DGASP Constanţa. Soţia sa, Iuliana, a avut un venit din salarii de la Euroest SA, în anul 2013, mai mare decât soţul său - 32.858 (monedă neprecizată, probabil lei). Petre Dinică menţionează în declaraţia sa de avere şi suma de 4.200 de lei pentru „prestare servicii“ la Asociaţia pentru Comunitate şi Familie 2006. Tot pentru „prestare servicii“, Dinică a obţinut 2.000 de lei de la Cepecom Bucureşti (centru de pregătire profesională), aceasta fiind de altfel şi informaţia pentru care directorul DGAPSC a depus declaraţia de avere rectificativă în iunie 2014, la câteva săptămâni după depunerea primului document. În ceea ce priveşte declaraţia de interese, acesta menţionează că face parte din Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din România şi din Liga consilierilor juridici din judeţul Constanţa.
 
Elena Jipa, director general adjunct (Direcţia economică), menţionează în declaraţia de avere din anul 2014 că deţine doar un apartament de 60 de metri pătraţi, în Constanţa. În anul anterior completării declaraţiei de avere, 2013, aceasta declara un venit de 29.440 (moneda neprecizată, probabil lei) de la DGASP Constanţa. Elena Jipa nu deţine interese.
 
Anca Ghiţulescu - director general adjunct (Direcţia de asistenţă socială), a completat în declaraţia de avere depusă în anul 2014 că a moştenit cote-părţi din două terenuri agricole. În 2007, soţul său a devenit moştenitorul a două hectare de teren agricol în comuna Corbu, iar în 2012, Anca Ghiţulescu a moştenit 2.000 de metri pătraţi în Constanţa. La capitolul „clădiri“, directorul de la Asistenţă socială figurează, de asemenea, cu trei moşteniri. Deţine din 2012 câte 25% din două case de locuit, una de 231,4 mp, alta de 362 mp, în municipiul Constanţa. De asemenea, soţul său, Liviu Ghiţulescu, de asemenea angajat în cadrul DGASPC, a moştenit, în 2007, 12,5% dintr-un apartament de 200 de metri pătraţi, tot în municipiul Constanţa. Nu în ultimul rând, Anca Ghiţulescu are şi un apartament cumpărat în 1996, în suprafaţă de 86 mp, în municipiul Constanţa. La capitolul „bunuri mobile“, directorul din cadrul DGASPC declară un autoturism Renault (2011) obţinut în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. La capitolul „venituri“, Anca Ghiţulescu nu a trecut nici venitul din salariul obţinut de la DGAPSC, dar nici salariul obţinut de soţul său. Este menţionată doar suma de 504 lei, reprezentând alocaţia copilului. Aceasta nu are alte interese, menţionează doar că este membru în Sindicatul „Familia“ Constanţa.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate anul trecut, Mihaela Ristea, director general adjunct (Direcţia protecţia copilului), menţionează că deţine un autoturism Skoda, fabricat în 2006. Soţul său, Marin Ristea, lucrează în aceeaşi instituţie, de la care a câştigat, în anul anterior depunerii declaraţiei de avere, 19.744 (monedă neprecizată, probabil lei), la care se adaugă şi un venit de 25.667 (monedă neprecizată, probabil lei) de la SC Global Commercium Development SRL. Venitul salarial al Mihaelei Ristea, obţinut de la DGASPC, în 2013, a fost de 23.644 (monedă neprecizată, probabil lei). De la Fundaţia „Romanian Angel Appeal“, directorul general adjunct a avut un salariu de 4.705 (monedă neprecizată, probabil lei). În declaraţia de avere figurează şi alocaţia de 504 lei a copilului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii