Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiu Muurat Iusuf s-a întâlnit cu Excelența Sa, Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec. Iată ce au discutat

ro

22 Oct, 2024 19:50 507 Marime text
Șeful Cultului Musulman din România, Muftiu Muurat Iusuf, a avut astăzi, 22 octombrie 2024, o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Kavalec.


58.347 de credincioși musulmani trăiesc în România 

Diplomatul american, care este și un prieten al comunității musulmane din România, și-a manifestat interesul față de subiecte precum libertatea religioasă și situația comunității musulmane din România. Așa cum se știe, în România, trăiesc, conform ultimului recensământ, 58.347 de credincioși musulmani, toți fiind reprezentați oficial, din punct de vedere religios, de Muftiatul Cultului Musulman din România, transmit reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România​.

Instituția Muftiatului, care este cunoscută ca fiind un important factor de echilibru la nivelul comunității musulmane din România, este un partener important pentru autoritățile române în implementarea proiectelor de promovare a dialogului inter-religios.



Muftiu Muurat Iusuf, a derulat numeroase proiecte și în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București 

Potrivit sursei citate, de asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România, prin Muftiu Muurat Iusuf, a derulat, în decursul timpului, numeroase proiecte și în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București motiv pentru care, cu prilejul întrevederii de astăzi, Șeful Cultului Musulman din România și-a manifestat și de această dată interesul de a continua și în viitor seria proiectelor comune cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, proiecte destinate comunității musulmane, cu precădere tinerilor.

Discuțiile de astăzi dintre Muftiu al Cultului Musulman din România și Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București au fost un bun prilej de consolidare a bunei colaborări dintre cele două instituții, fiecare parte reconfirmându-și sprijinul și interesul în promovarea modelului de conviețuire interetnică și interreligioasă din Dobrogea.


Sursa foto: Facebook/ Muftiatul Cultului Musulman din România



Citește și:

Șeful Cultului Musulman din România a participat la întâlnirea dintre reprezentanții statului român și cei ai cultelor religioase

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii