Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:35 02 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța S-a încheiat cu succes expoziția studenților „Time-Lapse” de la Lisabona

ro

02 Dec, 2024 14:38 132 Marime text


Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța







 Expoziția a avut loc în perioada 18-29 noiembrie 2024 la Escola Superior de Educação de Lisboa.  Time-Lapse: Memorie, post-memorie, practici artistice și comunitate este un proiect de cercetare în domeniul artelor vizuale, al cărui promotor este Facultatea de Pedagogia Artei, de la Institutul Politehnic din Lisabona și care se desfășoară în parteneriat cu alte instituții de profil din Portugalia, Spania și România.

Coordonatorii acestui program pentru România sunt conf. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan - Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța și lector univ. dr. Silvia Stoica - Universitatea Națională de Arte din București.

 Lucrările expuse fac parte dintr-un proiect de cercetare intitulat "Time-Lapse: Memory, Post-Memory, Artistic Practices and Community" (https://www.eselx.ipl.pt/eventos/exposicao-time-lapse), care propune crearea de obiecte și intervenții artistice, asumând conceptele de Timp, Memorie, Post-Memorie și Istorie ca piloni conceptuali. Prin practica din artele vizuale, aceste concepte sunt explorate, generând diferite perspective, discursuri, reprezentări și experiențe. Proiectul a cuprins diferite zone teritoriale din Portugalia, Spania și România, potrivit unui comunicat din partea Muzeului de Artă Constanța.

 
Participanții sunt profesori și studenți de la Universitatea Națională de Arte București și Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte, care au răspuns printr-o imagine realizată special pentru acest proiect, imagini ce au fost expuse sub forma unei instalații la Campusul Bemfica al Institutului Politehnic din Lisabona.
 
Profesorii participanți la proiect sunt lect. univ. dr. Andrea Nagy și lect. univ. dr. Elena Scutaru de la Universitatea Națională de Arte București, precum și prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu și lect. univ. dr. Venera Dincă, de la Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte.
 
Studenții constănțeni de la Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Arte, care au participat la proiect sunt:  Dirilen Zehra, Alexandra Vițelaru, Kristine Ispas Babagean, Sorin Florescu, Elena Cliniu, Ramona Brici, Alexandru Abaianitz, Casiana Petrovici, Cristina Popescu, Ramona Sărbușcă, Arina Ionescu, Andreea Iacob, Elena Enică Sîrbu, Andreea Necula, Ștefania Soare, Elena Buzărnescu, Andreea Bică, Irina Manu, Raluca Voicilă, Aurelia Neculai, Diana Darea, Bianca Martin, Gabriela Alexandru Zamfirescu, Alexia Fucigiu, Alessia Ștefan, Sabrina Pantelimon, Bianca Bârzoiu, Anca Ștefănoiu, Andreea Alexandru Păduraru, Cristiana Munteanu, Anamaria Encică, Ramona Popescu, Alexandra Păun și Florin Popescu.
 
 
 

Citește și
Universitatea Ovidius din ConstanțaProiect pentru stagii de practică în domeniul IT&C, dedicat studenților Facultății de Matematică și Informatică
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii