Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nepregătiţi pentru muncă (video)

ro

29 Oct, 2010 04:02 1949 Marime text

STUDENTI_NEPREGATITI_1_.jpgAproape jumătate dintre angajatorii din România se plâng că absolvenţii nu au pregătirile necesare într-o firmă. Nevoia de angajaţi calificaţi a crescut constant în ultimii ani, asta deşi numărul absolvenţilor de studii superioare creşte într-un ritm impresionant. Cauza, spun specialiştii în resurse umane, este că mulţi tineri se orientează spre domenii pentru care nu sunt pregătiţi.

STUDENTI_NEPREGATITI_3_.jpgConform unui raport al Societăţii Academice din România, sistemul de învăţământ autohton nu este corelat cu piaţa muncii. Universităţile scot pe bandă rulantă economişti şi avocaţi, în timp ce specializări precum ingineria rămân fără candidaţi deşi în momentul actual, tocmai asta se caută.

O altă problemă este că şcoala românească nu îi pregăteşte cu adevărat pe tineri pentru o profesie. Cunoştinţele teoretice abundă, dar abilităţile practice nu sunt cultivate deloc. Pentru ca elevii să-şi formeze competenţele cheie, trebuie regândite complet metodele de predare,spun specialiştii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii