„Neptun Deep” ExxonMobil trebuie să efectueze impactul asupra mediului pentru proiectul de la Tuzla
„Neptun Deep”: ExxonMobil trebuie să efectueze impactul asupra mediului pentru proiectul de la Tuzla
08 Feb, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2070
Marime text
- Mediul a decis că „Este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”
Mediul a decis că „Este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”, pentru proiectul: „Neptun Deep – realizare drum de acces, organizare de santier, asigurarea si racordarea la utilitati, caile de acces catre acestea, aferente srm si centrului de control”, în comuna Tuzla, intravilan și extravilan.
Amintim că ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti va plăti între 100.500.000 şi 131.500.000 de dolari pentru managementul, ingineria, achiziţionarea, fabricarea, construirea şi punerea în funcţiune a unităţilor din apropierea ţărmului şi de pe ţărmul Mării Negre.
Iată ce se va realiza în cadrul proiectului!
Operatorul economic selectat va trebui să realizeze următoarele:
- sistemul de gazoducte: o conductă continuă din oţel carbon de la Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale de pe ţărm către o locaţie din apropierea ţărmului, în ape cu o adâncime de aproximativ 20 de metri, unde conducta intersectează o secţiune continuă realizată de către un contractor offshore. Gazoductul include: tubaj pentru traversarea ţărmului cu o lungime de aproximativ 1 km, o conductă de traversare a ţărmului şi pentru zonele din apropierea ţărmului, o secţiune scurtă de conductă pe ţărm (aproximativ 1 km) între locul de traversare a ţărmului şi Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale;
- sistemul de cablu de fibră optică: canal pentru cablu de fibră optică de la Camera Centrală de Control, prin tubajul de traversare a ţărmului până la un punct în larg cu o adâncime a apei de aproximativ 20 m, completat cu un cablu intermediar care să faciliteze instalarea cablului din fibră optică de către un contractor offshore;
- Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale va servi ca o unitate independentă de măsurare, fără personal regulat, capabilă să primească gaz natural uscat din producţia offshore. Staţia de Măsurare a Gazelor naturale include: măsurare pe uscat cu ultrasunete, colector pentru primire, clădiri (sala de echipamente locale şi testare), sisteme de ventilaţie;
- Camera Centrală de Control va asigura controlul şi monitorizarea facilităţilor, atât a facilităţilor onshore, cât şi offshore. Clădirea Camerei Centrale de Control şi generatorul de energie electrică în caz de urgenţă vor fi prefabricate în secţiuni şi instalate pe uscat, în imediata vecinătate a Camerei Centrale de Control.
Exxonmobil Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Reprezentantul societăţii este Richard Henry Tasker, născut pe 16.05.1961, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Activitatea principală a societăţii constă în extracţia petrolului brut.
Neptun Deep
Amintim că în luna iunie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul deținut de către Exxonmobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București și OMV Petrom SA.
Una dintre părțile proiectului este „Neptun Deep – instalare conductă și cablu de comunicații, subtraversare plaja, faleză, drumuri și cale ferată; realizare trecere temporară la nivel cu calea ferată; construire stație de reglare și măsurare – SRM, centru de control – CCR, împrejmuire, luminat, parcări, spații verzi, pletforme și drumuri interioare; organizare de șantier, asigurarea și racordarea la utilități”, în comuna Tuzla, intravilan si extravilan, jud. Constanța”.
Cea de-a doua parte a proiectului constă în instalarea de „Infrastructură Domino și Pelican Sud (centre de foraj, sonde, manifolduri, sisteme ombilicale, risere, conducte de alimentare/aducțiune, echipamente auxiliare), platformă de producție localizată în ape puțin adânci – SWP, conductă de producție gaze naturale-CPG, cablu cu fibră optică – CFO, subtraversare țărm, utilități, pe platformă continentală a Mării Negre ”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Acord între Romgaz SA şi ExxonMobil privind Neptun Deep. În ce constă proiectul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii