Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niciun deces asociat noii variante Omicron nu a fost raportat până acum. Anunțul OMS

ro

03 Dec, 2021 14:32 1306 Marime text
Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are până acum informaţii despre un eventual deces asociat noii variante Omicron care provoacă COVID-19, a declarat vineri, 3 decembrie, la Geneva un purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP.



"Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron", a declarat Christian Lindmeier.



Având în vedere că multe ţări fac teste pentru a detecta noua variantă, vom avea "mai multe cazuri, mai multe informaţii, precum şi - sper să nu fie cazul - decese", a precizat acesta.


Noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată iniţial în Africa de Sud, însă de când autorităţile sanitare sud-africane au alertat OMS despre primul caz la 24 noiembrie, infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de ţări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunţ despre această variantă.


Primele cazuri cu transmitere locală au apărut deja în Statele Unite sau în Australia.



Potrivit OMS, există o posibilitate "ridicată" ca Omicron să se răspândească la nivel global, deşi rămân în continuare semne de întrebare legate de contagiozitate, eficacitatea actualelor vaccinuri, sau gravitatea simptomelor bolii.

Sursa: Agerpres

Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii