Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, mesaj de Zilua Naţională a Republicii Franceze „Franţa ne-a fost întotdeauna prieten şi aliat, dar şi un izvor de civili-zaţie europeană autentică“

ro

14 Jul, 2024 09:27 280 Marime text

Franţa ne-a fost întotdeauna prieten şi aliat, dar şi un izvor de civilizaţie europeană autentică, a afirmat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Naţionale a Republicii Franceze.


Iată mesajul lui Nicolae Ciucă:

Franța ne-a fost întotdeauna prieten și aliat, dar și un izvor de civilizație europeană autentică. Încă de la generația pașoptistă, occidentalizarea socială și instituțională a poporului român a avut ca model cultura și societatea franceză.

Și astăzi, Franța este un aliat de încredere al României, cu planuri de creștere a capacității trupelor din țară noastră - care urmează să ajungă la nivel de divizie până în 2027. Există un arc peste timp, care începe în urmă cu puțin peste o sută de ani, când generalul Henri Berthelot moderniza armata română. Ca și atunci, și acum traversăm o perioadă tulbure, cu amenințări și provocări, iar siguranța pe care ne-o oferă trupele franceze sub stindard NATO este esențială pentru stabilitatea României.

Cu ocazia Zilei Naționale a Franței, urez tuturor cetățenilor francezi să se bucure și să fie mândri de țara lor. Idealurile Revoluției Franceze din 1789 sunt astăzi realități europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertății, egalității și ai fraternității. Vive la France! 


Citește și:

Al doilea contingent de pompieri a plecat către Franța. 40 de salvatori vor acționa în zonele cu risc de incendiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii