Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicu Ștefănuță a fost ales Vicepreședinte al Parlamentului European

ro

16 Jul, 2024 19:29 188 Marime text
Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță a fost ales astăzi, 16 iulie, Vicepreședinte al Parlamentului European, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Votat săptămâna trecută drept candidatul Grupului Verzilor pentru rolul de Vicepreședinte al Parlamentului, Ștefănuță a fost ales astăzi cu 347 voturi.

„Este o onoare pentru mine să devin astăzi Vicepreședinte al Parlamentului European, dar și o mare responsabilitate. Îmi propun să aduc Parlamentul mai aproape de oameni, în special de tineri. Criza socială, inegalitatea, discriminarea, îi fac pe tineri să fie îngrijorați de viitor. Noi, întregul birou al Parlamentului, avem datoria să le arătăm că democrația europeană funcționează, că drepturile lor sunt respectate și că vocea lor este ascultată”, declară Nicu Ștefănuță.

Împreună cu președintele Parlamentului European, vicepreședinții și chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituției. În timp ce președintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum și în relațiile externe, acesta poate delega anumite atribuții către vicepreședinți. Vicepreședinții (14 la număr) îl pot înlocui și în prezidarea sesiunilor plenare. Președintele și  vicepreședinții Parlamentului European au un mandat de doi ani și jumătate.

„Încrederea în Parlamentul European a fost zdruncinată, iar fiecare dintre noi avem responsabilitatea să o restabilim. Îmi propun să continui, alături de ceilalți colegi, munca Biroului anterior privind transparența, buna guvernanță și restabilirea încrederii cetățenilor noștri. Trebuie să arătăm oamenilor că Parlamentul European nu este doar o instituție, ci un simbol care promovează valorile europene, care respectă drepturile fiecăruia dintre noi. Voi face tot ce stă în mâinile mele ca problemele sociale, problemele tinerilor, problemele minorităților să fie auzite, dar și rezolvate”, adaugă europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță.

Citește și: 

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță își depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii