Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nivel ridicat de promovabilitate

ro

10 Jul, 2003 00:00 971 Marime text

Al treilea judet din tara cu cei mai multi elevi admisi la bacalaureat

Din 7.238 de elevi inscrisi la inceputul examenului, 661 au fost respinsi * O parte dintre acestia provin din seriile anterioare * In ceea ce priveste nemultumirile candidatilor privind notarea la proba scrisa de limba si literatura romana, la cele sapte centre de evaluare au fost depuse 514 contestatii * Comparativ cu anul trecut, nivelul de promovabilitate a crescut cu aproximativ cinci procente * In judetul nostru, trei elevi au fost surprinsi de profesorii supraveghetori in timp ce incercau sa copieze * Cei prinsi asupra faptului au fost eliminati din examen

Conform declaratiilor reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, nivelul de promovabilitate a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 94,43%. Astfel, din 7.238 de elevi inscrisi la inceputul examenului de bacalaureat, 661 au fost respinsi, 16 provenind din seriile anterioare. Inspectorul scolar Vasile Brusalis a declarat ca, avand 57 de elevi care nu au promovat examenul, centrul de la Grupul Scolar "Dimitrie Hurmuzescu" din Medgidia, se afla in acest sens pe locul I in ceea ce priveste pregatirea slaba a candidatilor. In schimb, la liceele "George Calinescu" si "Traian" promovabilitatea a fost de 100%. In privinta nemultumirilor fata de notarile primite la proba scrisa de limba si literatura romana, la sapte centre de evaluare au fost depuse 514 contestatii, dintre care 222 - deci cele mai multe - venind de la candidatii care au sustinut examenul la centrul de la Grupul Scolar de Industrie Alimentara, iar cele mai putine au fost de la Grupul Scolar de Marina, de aici fiind formulate numai zece plangeri de solutionare a examinarii. Inspectorul scolar Vasile Brusalis a precizat ca au fost contestate note intre doi si opt, iar la proba de limba si literatura turca nu a fost nici o cerere de reevaluare a lucrarii. Tezele vor fi recorectate la un centru din Slobozia, iar rezultatele au fost afisate in cursul zilei de ieri la liceele unde au fost initial evaluate lucrarile. In urma rezultatelor obtinute de elevii din Constanta la aceasta sesiune, judetul nostru se claseaza pe locul trei pe tara ca nivel de promovabilitate.

Proba scrisa la limba romana a avut cei mai multi respinsi

La proba orala de limba si literatura romana s-au inscris 7.041 de elevi. Dintre acestia 6.916 au fost prezenti, in timp ce alti 48 de candidati nu au promovat. Nivelul de promovabilitate la aceasta proba fost de 99,3%. In ceea ce priveste examenul la limbile moderne, care a avut loc in perioada 25-26 iunie, promovabilitatea a fost de 99,88%. Astfel, din cei 6.868 de elevi inscrisi la cea de-a doua proba au promovat 6.855. De asemenea, au fost respinsi sase elevi la engleza si unul la franceza, iar alti trei elevi au fost absenti. La proba orala de limba materna, din cei 41 de elevi inscrisi au absentat doi, restul candidatilor fiind declarati admisi. Pe 30 iunie s-a sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, unde au absentat zece elevi, iar aproximativ 350 de candidati au fost respinsi. Inspectorul scolar Vasile Brusalis a precizat ca la proba de limba si literatura materna nu a fost respins nici un elev. Primul test grila a fost sustinut pe 2 iulie, elevii optand intre istorie, geografie si matematica, iar 66 de candidati au luat note sub cinci. La ultimele probe scrise au fost respinsi 147 de candidati. In comparatie cu anul trecut, nivelul de promovabilitate a crescut cu aproximativ cinci procente.

Cu fituica sub lucrare

Examenul din acest an nu a fost lipsit de incercari de frauda, cei prinsi asupra faptului fiind eliminati din examen. In judetul nostru, trei elevi au fost surprinsi de profesorii supraveghetori in timp ce incercau sa copieze. Primul caz s-a petrecut la proba orala la limbi moderne, fiind vorba despre o eleva de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia. Ea fost prinsa de unul dintre profesorii supraveghetori cu fituici intre foaia de examen si ciorna. Incidentul s-a repetat la proba scrisa de limba si literatura romana, unde doi elevi de la Liceul "Nicolae Balcescu" din Medgidia au incercat sa copieze. Ei au fost surprinsi de profesorii supraveghetori cu foi rupte din manuale. Cei trei elevi vor putea sa participe la sesiunea din luna august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii