Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:11 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi metode de escrocherie digitală sau când un simplu „da” poate duce la furt

ro

13 Apr, 2024 14:17 847 Marime text

Sursa foto: Unsplash



 
  • În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de "Mă auziți acum?" se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător.

Această escrocherie începe cu un apel telefonic aparent inofensiv, în care persoana care sună, adesea cu ajutorul unui sistem automat, pune o întrebare simplă: „Mă auziți?” La auzul acestei întrebări, majoritatea persoanelor răspund instinctiv cu un „da”, potrivit știrpesurse.ro.

Cu toate acestea, escrocii exploatează acest răspuns, înregistrându-l și folosindu-l ulterior pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost de fapt de acord.

Consimțământ pentru achiziții sau contracte neautorizateOrganizațiile de protecție a consumatorilor, cum ar fi Better Business Bureau, au emis avertismente cu privire la această înșelătorie, sfătuind persoanele să închidă imediat fără a da niciun răspuns.

Modalitățile exacte prin care escrocii exploatează aceste înregistrări rămân neclare, dar există temeri că aceștia ar putea fabrica consimțământul pentru achiziții sau contracte neautorizate.

Deși până în prezent nu au fost raportate pierderi financiare directe în urma acestei înșelăciuni, există temeri cu privire la potențialele consecințe pe termen lung.

Pentru a vă proteja de astfel de escrocherii, printre sfaturile oferite se numără utilizarea identificatorului de apeluri pentru a filtra apelurile, înregistrarea în registrul „Nu sunați” pentru a reduce apelurile de telemarketing, monitorizarea atentă a extraselor de cont și a facturilor bancare și raportarea oricărui incident suspect autorităților relevante.
 
 Citește și
Sfaturi pentru a evita escrocheriile la cumpărarea de piese auto
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii