Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi precizări din partea Ministrului Muncii referitoare la Legea Pensiilor. Ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat

ro

04 Oct, 2017 22:45 2385 Marime text
Lia Olguța Vasilescu a venit cu noi precizări în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3 despre legea pensiilor. Ministrul Muncii a ținut să precizeze că legea este finalizată, dar că se mai fac calcule pentru a fi sigur că nu vor exista probleme, informează Antena3.ro
 

„Legea este finalizată, se afla la Casa Națională de Pensii care trebuie să facă niște calcule preliminarii, în primul rând trebuie să știm care este aplicativitatea ei, practic cât va dura să fie calculate toate pensiile, apoi numărul exact de pensii și cuantumul lor care trrebuie comunicat Ministerului de Finanțe..Noi ne-am dorit să comunicăm despre aceste ege, pentru că este posibil să se adauge sau să se scoată noi articole. Nu am vrut să dăm speranțe oamenilor, vrem să ieșim cu ea când avem toate temele făcute. Liviu Dragnea a cerut să se facă și niște simulări. Ce pot să vă asigur, este că ea va fi etapizată, în luna iulie punctul de pensie va fi 1100 de lei, chiar dacă partea de corecții va dura mai mult”, a declarat ministrul Muncii.

 

„Nu va fi nicio pensie scăzută și va fi o corecție între genuri. Femeile câștigă mai mult decât bărbații. Trebuie să corectăm și cealaltă inechitate, între oameni care au avut aceeși meserie și pensie diferită”, a ținut să precizeze Lia Olguța Vasilescu.

 
Totodată Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat ceea ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat, după ce contribuțiile vor trece la angajat de la angajator.
 

„În programul de guvernare așa este trecut și eu cred că așa trebuie să rămână. Întreg programul de guvernare este interconectat, în sensul că și legea pensiilor se referă la acest sistem de contribuții, creșterile pe pensii se vor raporta la o altă bază mult mai mare, vorbim de un alt salariu brut, apoi vorbim despre faptul că salariile nu scad, ci dimpotrivă cresc”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

„Angajatorul nu trebuie să pună niciun ban în plus, doar trebuie să-și dea partea cât plătește acum. El plătește cheltuieli totale pe salariul minim. (...) La nivelul salariului minim pe economie nu se poate schimba. Brutul este 1450 de lei. Cheltuiala totală a angajatorului este de 1781 de lei. Angajatorul va fi obligat prin lege ca această cheltuială să se transforme în salariul minim brut. Asta este valabil și pentru sectorul de stat și pentru cel privat. În ceea ce îi privește pe ceilalți, care au peste nivelul minim, vom da o normă tranzitorie prin care angajatul va primi tot suma de bani pe care o avea”, a ținut să precizeze ministrul Muncii.

Sursa: Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Teodoru Francisca 05 Oct, 2017 08:42 1. Nu cred ca femeile castiga mai mult decat barbatii la pensie pentru ca desi au stagiul complet de cotizare mai mare, barbatii au si varsta de pensionare mai mare asa incat, per total, recupereaza. 2. Nu este corect sa se considere ca doua persoane care au aceeasi meserie sa aiba aceeasi pensie. Trebuie analizati si alti factori. O persoana care este economista de la 23 de ani sa aiba ceeasi pensie cu alta care si-a procurat o diploma de economista la 55 de ani si i-a crescut salariul dintr-o data la maxim ? Sunt atatea cazuri de acest gen in jurul nostru. Cele doua persoane au muncit si contribuit la fel ? De asemenea, un meserias din mediul bugetar nu este solicitat la fel de mult ca unul din mediul privat. SINGURUL CRITERIU CORECT DE STABILIRE A PENSIEI ESTE CEL AL CONTRIBUTIVITATII !!!