Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:05 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

ro

07 Mar, 2024 14:26 778 Marime text


Studiul de evaluare a resurselor naturale vegetale din Rezervația Biosferei „Delta Dunării" (R.B.D.D.) include informații referitoare la localizarea principalelor categorii de plante valorificabile economic pe teritoriul R.B.D.D., precum și cotele (cantitățile) recoltabile din fiecare resursă în parte, respectiv:

- ciuperci comestibile,
- plante medicinale,
- plante melifere,
- papură,
- pajiști și stufărișuri.

Astfel, în urma aprobării studiului, populația locală va putea beneficia de acces la resursele vegetale regenerabile din R.B.D.D. în vederea exploatării acestora în baza actelor de reglementare emise de Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

În conformitate cu prevederile din Ordinul nr. 610/2009, tariful pentru emiterea permisului de recoltat resurse naturale regenerabile este de 50 de lei.
Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării" (A.R.B.D.D.) informează că, în ședința Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al A.R.B.D.D ce a avut loc în data de 4 martie 2024 a fost recepționat Raportul Fazei a II-a a „Studiului de evaluare a potențialului de utilizare durabilă a resurselor vegetale pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării în anii 2023-2026”, respectiv estimarea cantităților recoltabile de resurse vegetale ce pot fi valorificate pe teritoriul R.B.D.D în fiecare din anii 2023-2026, precum și elaborarea de măsuri de gestionare durabilă a acestora, elaborat de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării Tulcea.



Citește și:

ARBDD„Studiul de evaluare a potențialului de utilizare durabilă a resurselor vegetale pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării în anii 2023-2026”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii