Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi surse de energie termică Primăria Constanța a depus proiectul „Creșterea capacității de cogenerare a sursei de producere a energiei termice pentru îmbunătățirea eficienței energetice în SACET Constanța”

ro

05 Jul, 2024 11:33 576 Marime text
foto: Primăria Constanța
Primăria Constanța continuă să atragă bani europeni prin proiecte care vin în completarea celor de modernizare a rețelei de termoficare și de construcție a noului CET.

Astfel, miercuri, 03.07.2024, Primăria Constanța a depus proiectul „Creșterea capacității de cogenerare a sursei de producere a energiei termice pentru îmbunătățirea  eficienței energetice în SACET Constanța”, în cadrul Fondului pentru Modernizare.

Acesta face parte din Programul-cheie 5: Cogenerare de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare - Sprijin pentru modernizarea și realizarea de centrale în cogenerare de înaltă eficiență și pentru modernizarea rețelelor de termoficare, Domeniul de investiții 5.1 - Suport pentru sprijinirea investițiilor de cogenerare de înaltă eficiență, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Proiectul presupune construirea unei surse noi de energie termică, bazată pe o tehnologie de cogenerare de înaltă eficiență cu turbină pe gaz pregătită pentru amestec cu gazele regenerabile/cu emisii reduse de carbon, inclusiv hidrogen verde, împreună cu toate echipamentele și instalațiile auxiliare necesare.

Mai exact, va fi construită o turbină cu gaze cu cazan recuperator de apă fierbinte cu capacitatea de 25 MWe și 30 MWt, care va fi realizată la cele mai noi standarde și în conformitate cu toate cerințele de eficiență energetică, mediu și schimbări climatice.

Noua sursă de producere a energiei termice va fi construită suplimentar față de cele prevăzute în proiectul de construire a noului CET.

În urma realizării acestei investiții se preconizează:


- Reducerea gazelor cu efect de seră;
- Creșterea capacității instalate în cogenerare de înaltă eficienţă;
- Reducerea în consumul anual de energie primară.

Valoarea totală a proiectului: 292.112.104,76 lei, fără TVA, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:


Date din proiectCe lucrări se vor face pentru construcția noului CET la Constanța? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii