Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou scandal de parcare în Constanța! Unde pot parca gratuit locuitorii care au locuri de parcare pe Ștefăniță Vodă?

ro

22 Aug, 2024 09:10 495 Marime text
Parcare de pe strada Ștefăniță Vodă cu strada Dionisie cel MicUn cetățean ne-a contactat în cursul zilei de 21 august 2024 să ne spună că în trei zile, mașinile a peste 300 de cetățeni au fost alungate dintr-o parcare de pe strada Ștefăniță Vodă cu strada Dionisie cel Mic.

Din spusele constănțeanului, parcarea fusese făcută în urmă cu trei ani și are 320 de locuri.

„Acum că ne-au pus să mutăm toate mașinile, nu știm unde să parcăm 320 de mașini. Am fost să cerem explicații la primărie, dar nimeni nu vrea să ne spună ce fac”, transmite constănțeanul supărat.


Acesta a menționat că au fost trimise mai multe mail-uri către primărie, dar nimeni nu a răspuns la ele, nefiind anunțați de posibilele lucrări din zonă.

„Avem plătite locurile de parcare și acum ne trezim abandonați. Și, din nou, de această dată, primarul ascunde munca pe care o face. Toți suntem foarte supărați și nimeni nu ne ajută. Muncitorii ne spun că se modernizează, dar nu ne explică nimic. De asemenea, refuză să ne lase să vedem proiectul”, explică bărbatul.

Ce spune Primăria Constanța?


Contactați de jurnaliștii ZIUA de Constanța, reprezentanții Primăriei Constanăța au făcut mențiunea că acea parcare se reabilitează din nou, fiind inclusă în proiectul privind parcul de la fostele Galerii Soveja.

De altfel, oamenii care au parcări rezidențiale pe spațiul care a intrat în reabilitare, pot să parcheze în mod gratuit pe strada Soveja - zona 2 - cu condiția să lase în parbriz autorizația de parcare rezidențială pe care o dețin pentru a le fi mai ușor reprezentanților Poliției Locale să identifice mașina.
 

Galeriile Soveja - transformarea în parc

În aprilie 2024, fost semnat contractul de execuție lucrări pentru Amenajare spațiu public situat la intersecția str. Soveja cu str. Ștefăniță Vodă - amenajare peisagistică - parc Soveja și reconfigurare circulație.

Contractul a revenit asocierii formate din Almma Contractors Group SRL, în calitate de lider de asociere, ABC Val SRL în calitate de terț și Quick Service SRL – subcontractant.

Valoarea contractului este de 9.224.533, 39 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente”.

Lucrările ce se impun pentru realizarea obiectivului de investiție propus sunt următoarele:

ZONA 1. Amenajarea parcului Ştefăniță, aflat în zona de nord-est a zonei de studiu, la intersecția străzii Soveja cu strada Ştefăniță Vodă – suprafața aproximativă: 6.165 mp;
ZONA 2. Supralărgirea tramei stradale din zona de nord a zonei de studiu – Suprafața aproximativă: 475 mp;
ZONA 3. Reamenajarea parcării din zona de vest şi sud-vest a zonei destudiu – Suprafața aproximativă: 5.655 mp.
Durata de execuție a obiectivului este de maximum an an.

Citește și:

Licitații Constanța A fost semnat contractul pentru amenajarea parcului de pe locul fostelor galerii Soveja (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii