Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua platformă MAI permite raportarea șoferilor agresivi. Iată ce amenzi pot fi aplicate

ro

28 Oct, 2024 10:12 154 Marime text

Sursa foto cu rol ilustrativ: DGPMB
 
Atenție șoferilor care turează motorul fără motiv, dau flash-uri sau încearcă să intimideze alți participanți la trafic. Acum există o platformă nouă prin care oricine poate trimite poliției filmări ce surprind comportamente agresive în trafic. Dacă sesizarea este confirmată, un șofer agresiv poate primi o amendă de peste 800 de lei.
 
Sesizările pot fi făcute doar pentru comportamente agresive în trafic. Sunt vizați șoferii care schimbă brusc benzile printre mașini, derapează intenționat, turează motorul fără motiv sau îi presează pe alții, fie prin flash-uri, claxoane insistente, fie prin apropierea excesivă de mașina din față.
 
Platforma hub.mai.gov.ro este disponibilă de duminică, 27 octombrie 2024. Pentru ca reclamația să fie validă, incidentul trebuie surprins cu o cameră video. Reclamantul va completa un formular cu detalii despre locul, data și ora incidentului, precum și numărul de înmatriculare al mașinii implicate. Reclamațiile nu pot fi anonime, astfel că persoana care le depune trebuie să își treacă numele, prenumele, CNP-ul și numărul de telefon. De asemenea, site-ul avertizează că introducerea intenționată de informații false poate duce la dosar penal.

Aplicația impune și câteva restricții: nu se poate depune mai mult de o sesizare pentru același autovehicul într-un interval mai mic de 24 de ore și nu mai mult de șapte reclamații privind un loc anume în decurs de 15 zile. Cu toate acestea, polițiștii spun că vor analiza fiecare sesizare în parte.


Citește și:
IPJ ConstanțaZeci de amenzi aplicate de polițiști în urma neregulilor găsite în trafic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii