Numiri de rang înalt Cine sunt cei mai noi secretari generali și secretari de stat puși pe funcție de Nicolae Ciucă
Numiri de rang înalt: Cine sunt cei mai noi secretari generali și secretari de stat puși pe funcție de Nicolae
13 Aug, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
5349
Marime text
- Deciziile au apărut recent în Monitorul Oficial al României
În Monitorul Oficial al României, au fost publicate mai multe decizii privind numirea unor funcționari publici pentru funcțiile de secretari generali sau secretari de stat atât în ministere din subordinea Guvernului, cât și la diverse instituții și autorități.
O prime numire făcută de prim-ministrul Nicolae Ciucă vizează Ministerul Energiei. Vorbim, astfel de Decizia 433/2022 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare, de către Cătălin Balan a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Energiei. În document, se menționează astfel „Începând cu data de 23 august 2022, domnul Cătălin Balan, director general adjunct al Direcţiei generale programe europene infrastructură mare din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Energiei pentru o perioadă de 6 luni”.
Despre Cătălin Balan
Cătălin Balan, conform CV-ului său, a fost secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, între noiembrie 2019 și septembrie 2020. Concomitent, a fost manager public la MFE. Anterior, între februarie 2018 și noiembrie 2019, a deținut funcția de director general la MFE, având atribuții de coordonare a proiectelor finanțate prin POIM în domeniile mediu, transport, energie. Între decembrie 2017 și februarie 2018, a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, iar anterior – între octombrie 2017 și decembrie 2017 a fost director general la Direcția Generală Organism Intermediar pentru Transport. La Ministerul Fondurilor Europene a mai avut funcții între 2016 și 2017, fiind director pe la mai multe departamente. Între 2015 și 2016 a fost manager public la Direcția Generală Juridică a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Un alt aspect interesat din CV-ul lui Cătălin Balan este stagiatura în Guvernul Scoției, între noiembrie 2008 și martie 2009. Anterior a fost consilier al prefectului Județului Iași (2006-2008).
Athena Steriana Piceava, la al doilea mandat
Athena Steriana Piceava a fost numită, prin Decizia 434/2022 privind exercitarea, cu caracter temporar, în funcția publică temporar vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.
Athena Piceava a mai ocupat această funcție, prin numirea de la începutul anului de către prim-ministrul României. Totodată, conform declarației de avere, are în posesie, din 1999, un apartament în București, dobândit prin succesiune, deținând o treime din acesta, având o suprafață de 65 mp. Ca venituri, a declarat un salariu de 8.848 lei.
Ion-Claudiu Teodorescu, fost prefect și șef de cabinet al lui Victor Ponta
O altă numire este cea a lui Ion-Claudiu Teodorescu pentru a ocupa funcția de secretar general la Ministerul Justiției. „Începând cu data de 18 august 2022, domnul Ion-Claudiu Teodorescu, consilier superior, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Justiţiei pentru o perioadă de 6 luni”. Este la a doua numire în această funcție. Ion Claudiu Teodorescu îl înlocuieşte pe procurorul Răzvan Horațiu Radu, fost agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Teodorescu a fost șef de cabinet și coordonator al biroului parlamentar al deputatului Victor Ponta între 2004 și 2012. Până în iulie 2012, Teodorescu a fost pe rând, profesor la catedra socio-umană de la Liceul Rovinari (2000-2002), apoi expert parlamentar (șef de cabinet și coordonator al biroului parlamentar al deputatului Victor Ponta) între 2004-2012. În iulie 2012, Ion Claudiu Teodorescu a dat concurs la OIPSI. În această instituție, Teodorescu a stat o lună, iar pe 31 iulie, Victor Ponta a semnat Hotărârea nr.813 privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Gorj de către Teodorescu Ion Claudiu.
Teodor Narcis Godeanu, doctor în drept și secretar general ONRC
Secretar general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a fost numit, pentru 6 luni, Teodor Narcis Godeanu. „Începând cu data de 3 septembrie 2022, domnul Teodor Narcis Godeanu, consilier, Direcţia generală de informatizare şi monitorizare jocuri de noroc din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru o perioadă de 6 luni”.
Teodor Narcis Godeanu este secretar general la ONRC de 6 luni. Anterior a fost consilier juridic la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, între mai 2019 și februarie 2020. Totodată, a fost membru neexecutiv al Comitetului de Supraveghere la ONRC, între iunie 2019 și februarie 2020. Godeanu a mai fost subsecretar de stat între ianuarie și mai 2012 la Ministerul de Finanțe. Din 2002 până în 2011, a ocupat, pe rând, funcțiile de preparator universitar, asistent universitar și lector la Universitatea „Spiru Haret” din Capitală. Godeanu are diplomă de doctor în drept de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Este Membru fondator al Institutului de Stiinte Administrative – “Paul Negulescu” Sibiu. Mai mult, este Membru în Colegiul consultativ al revistei de specialitate în domeniul terorismului „Terorismul azi”.
Despre Cristina-Mirela Cuculas
Cristina-Mirela Cuculas a fost numită secretar general la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. „Începând cu data de 5 septembrie 2022, doamna Cristina-Mirela Cuculas, şef serviciu, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizie.
Ultima declarație de avere de pe portalul ministerului este din 2020. La vremea respectivă avea funcția de șef serviciu la Autoritatea Națională pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție. În Ilfov deținea un teren agricol de 2.345,5 mp, cumpărat în 2000. În 2004 și 2005 au cumpărat alte două terenuri agricole la Călărași, în suprafață de 9,25 ha, respectiv 750 mp. În București, deține un apartament de 72,9 mp, cumpărat în 1994. La Călărași, deține o casă de 67, cumpărată în 1993. În 2015, la Slobozia, a moștenit un apartament de 60 mp. Totodată, vorbim de două autoturisme Skoda, fabricate în 2000, respectiv 2013. Ca venituri, în anul fiscal anterior, a declarat suma de 90.548 lei. Soțul a avut dividende de 3.000 de lei, de la Roinvest Capital. Cristina Mirela Cuculas a mai obținut de la o Întreprindere Individuală suma de 6.000 de lei pentru cultivare produse agricole.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Secretar de stat din Ministerul Educației „Avem un Bacalaureat care este la fel de 25 de ani, din 1997. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le adaptăm“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii