Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă declarație controversată Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, susține că toți banii donați Bisericii, chiar și cei proveniți din jocuri de noroc sau pariuri, sunt buni

ro

14 Jul, 2024 16:25 838 Marime text





 
  • Încă o declarație controversată a Arhiepiscopului Tomisului. IPS Teodosie afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru.
 
Culmea, afirmaţia vine la nici un an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”, iar jocurile de noroc sunt mai periculoase decât drogurile, potrivit digi24.ro.
 
Conform sursei citate, în toamna anului trecut, Teodosie era întrebat, la acelaşi post de radio, dacă „„sunt binecuvântaţi banii care sunt câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină? De exemplu, sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.?”. „Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, atunci, arhiepiscopul Tomisului.

„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, săptămâna aceasta, la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.
 
 „Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul.  Tot cu aceeași ocazie, IPS Teodosie a declarat că boala e o consecință a păcatului.



 
Citește și
 Arhiepiscopul Tomisului - „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit“. Cum a comentat fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii