O faptă incredibilă petrecută duminică în Parcul Primăriei Furaţi în plină zi sub ochii Conpress Holding?!
O faptă incredibilă petrecută duminică în Parcul Primăriei:Furaţi în plină zi sub ochii Conpress Holding?!Municipalitatea plăteşte bani grei pentru paza bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat.
Din păcate, oamenii nu sunt bunuri. Locuitorii Constanţei sau cei care pur şi simplu vin în urbea turistică (cică) şi se plimbă pe străzile ei nu au garanţia că cei care păzesc „bunuri", îi vor păzi şi pe ei. Poliţia Locală se plânge că n-are destui angajaţi. „Avem 30 de oameni în loc de 300 şi toţi se ocupă de fluidizarea traficului", spune Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale. Da, traficul este important, de acolo se încasează amenzi. Dar dacă un om este atacat pe stradă, în plină zi, cine plăteşte? Duminică la prânz, în parcul din apropierea Primăriei (ironic), o tânără din Focşani a fost prădată. Un individ neidentificat i-a pus mâna la gură şi i-a furat telefonul. Paguba n-a fost foarte mare, doar 150 de lei. Atacatorul are 15 ani. Ar fi fost o ţintă facilă pentru agenţii de pază. Dar n-a fost aşa. Nimeni nu l-a văzut. Să ne amintim că anul trecut, în acelaşi parc din apropierea biroului primarului Radu Mazăre, unul dintre vasele antice din parcul arheologic a fost spart. Atunci a fost vorba despre un „bun". Nepăzit. Spart. Nu se cunoaşte nici acum vinovatul.
Pionieri într-ale pazei
Bunurile publice şi private aparţinând municipiului sunt păzite de Conpress Holding. În 2011, societatea a primit contracte pe câte trei ani pentru paza municipiului, a funcţionarilor Primăriei şi a staţiunii Mamaia pentru 2.029.061 lei, 641.030,4 lei, respectiv 4.519.264,32 lei. Fără TVA! La asta se adaugă contractele din anii anteriori câştigate la Primărie şi alte câteva la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, instituţie conducă de un alt Radu, Babuş, preşedintele tinerilor pesedişti constănţeni.
Conpress Holding a câştigat primul contract cu municipalitatea pe 30 august 2002. Atunci, Municipiul Constanţa şi SC Conpress Holding SA parafau contractul de prestări servicii nr. 107467 privind asigurarea serviciilor de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, situate în staţiunea Mamaia. Contractul avea ca perioadă de derulare 1 septembrie 2002 - 31 august 2005, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părţilor prin act adiţional. „Valoarea contractului pentru perioada 1 septembrie 2002 - 31 august 2005 este de 36.291.308.296 lei inclusiv TVA, corespunzător tarifului de 29.409 lei/oră/agent de pază, la care se adaugă cota legală de TVA din luna în care se facturează prestaţia efectuată", se spunea în contractul de prestări servicii nr. 107467 din 30 august 2002. Actul mai arăta şi schema de organizare pentru serviciul de pază în perioada de valabilitate a înţelegerii. Astfel, pentru perioada 1 septembrie - 31 mai, se foloseau trei posturi de pază fixe, în program permanent, la staţiile de taxare, două posturi de pază mobile, în program permanent, de-a lungul gardurilor de protecţie amplasate la capetele de nord şi de sud ale staţiunii, 15 agenţi de pază pe schimb, organizaţi pe posturi fixe şi mobile, de-a lungul staţiunii Mamaia, în program permanent, o echipă de intervenţie auto, în program permanent.
Combinaţia
Pentru 1 iunie - 31 august, sistemul de pază era organizat astfel: 11 patrule, în program permanent, la punctele de acces pe faleză, şapte posturi fixe, în program permanent, la punctele de acces pe faleză, două echipe de intervenţie auto, în program permanent, 60 de agenţi de pază pe schimb, în program 8.00 - 24.00 pe plajă şi pe faleză, şi cinci agenţi de pază pe schimb, pe minitractoare, în program 8.00 - 24.00, pentru intervenţie rapidă pe plajă şi faleză. Actul a fost semnat de Radu Ştefan Mazăre, Marcela Frigioiu, Constantin Racu şi Ionel Pilat, din partea Primăriei Constanţa şi de Sanda Ciocoiu, Anişoara Moroianu şi Simona Ioniţă, din partea Conpress Holding. Firma Sandei a fost, la un moment dat, şi firma lui Radu Mazăre, dar şi a lui Nicuşor Constantinescu. Sanda Ciocoiu a intrat în Conpress Holding în 2002, atunci când a preluat părţile sociale de la nimeni alţii decât Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Cu această ocazie, Sanda a fost numită şi administrator al business-ului, luându-i locul lui Constantinescu. În acest moment, firma îi are ca asociaţi pe Sorin-Gabriel Strutinsky, Mihail Cârciog (decedat), dar şi pe Sanda. Afacerista este, printre altele, şi vicepreşedinta organizaţiei municipale de femei a PSD, dar şi mama finei şefului CJC. Nicuşor Constantinescu a cununat-o pe Maria Cătălina, fiica şefei de la Conpress. Asta ca să nu mai spunem că fina, prin firma ei, Mara Construct, a pus mâna pe ceva contracte la instituţia condusă de naşu'. Iar noi, constănţenii, plătim pentru a fi apăraţi. Menţionăm că am încercat să o contactăm pe Sandală Ciocoiu, însă aceasta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- mimi 13 Mar, 2012 17:50 desfintatii politia locala, nu fac nimic bun pt oras doar mananca banii cetateniilor!