Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!

ro

28 Dec, 2018 00:00 4063 Marime text
Compania Naţională de Investiţii a atribuit recent contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Sală Sport Polivalentă - 5.000 de locuri”, care va fi construită în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan.
 
Potrivit anunţului de atribuire numărul 190503,
proiectul avea o valoare de 61.878.193 de lei fără TVA, sumă compusă din:
  • cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului - 150.000 de lei;
  • cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică (studii de teren, studiu aerodinamic de amplasament şi conformare spaţială, documentaţii pentru obţinere avize/acorduri, scenariu de securitate la incendiu, verificări proiect conform Legii 10/1995, DTAC, PT, DE, DTOE, asigurarea de răspundere profesională a proiectantului, asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor, întocmire raport la terminarea execuţiei, cartea tehnică, elaborare certificat energetic anexă la procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, programul de urmărire a comportării lucrării în timp şi proiect „as-built” şi altele, conform prevederilor caietului de sarcini) - 1.829.299 de lei;
  • cheltuieli pentru investiţia de bază - 59.429.346 de lei;
  • organizare de şantier - 469.548 de lei.
 
În final, investiţia a fost atribuită pentru suma de 54.010.890,93 de lei fără TVA. Valorile de mai sus sunt în conformitate cu devizul general al proiectantului, aprobat prin HG nr. 619/2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici ai obiectivului de investiţii.
 
Pentru acest proiect au fost primite cinci oferte, iar contractul a fost atribuit în final societăţii Euromateria, cu sediul social pe strada Wilhelm Filderman din Bucureşti. Euromateria a participat la licitaţie în cadrul unei asocieri: Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat Scarl Delta Con SRL, Reserch Consorzio Stabile SRL, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propusă ocupă la sol cca 9.820 mp, fiind desfăşurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.


Potrivit proiectului, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare - activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.


Proiectul Sălii Polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spaţiilor din jurul acestui obiectiv şi fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilităţii funcţionale a zonei.

Lucrările aferente acestui contract sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii. 

Despre Euromateria SRL

Iniţial, în 2009, Răzvan Mihai Gheorghe şi Rico SRL - administrată de Marcel Cornel Gheorghe - au fondat SC Euro Materia SRL, cu sediul în municipiul Constanţa. Firma avea ca obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 
Potrivit datelor oficiale, Răzvan Mihai Gheorghe avea o cotă de participare la beneficii/pierderi de 40%. Asta în timp ce SC Rico SRL avea o cotă de participare la beneficii/pierderi de 60%. În prezent, conform Registrului Comerţului, Euro Materia SRL este radiată. În luna februarie 2015, Răzvan Mihai Gheorghe (asociat unic) pune bazele SC Euromateria SRL, cu sediul social în Bucureşti, Sector 3. SC Euromateria SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit Registrului Comerţului, în 2017, cu un număr mediu de salariaţi de 17 persoane, cifra de afaceri netă a ajuns la 8.713.565 de lei şi la profitul net de 1.079.606 lei.

Numele lui Răzvan Mihai Gheorghe este legat, potrivit Registrului Comerţului, de mai multe societăţi comerciale, în funcţiune fiind Euromateria SRL şi Wiga Teal SRL. Euromateria SRL a contestat în mai multe rânduri licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului. De asemenea, firma l-a scos din sărite pe primarul Decebal Făgădău, după ce a contestat mai multe lucrări de anvergură din municipiul Constanţa, printre care şi Parcul Arheologic, un proiect de reabilitare pe fonduri europene care a pierdut finanţarea din cauza numeroaselor contestaţii.
 
Citeşte şi:

 
Sala Polivalentă din Constanţa va fi construită de firma care a blocat licitaţiile pentru Cazino şi Parcul Arheologic (galerie foto)
 

Lucrări de demolare pe locul viitoarei Săli Polivalente din zona Badea Cârţan


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii