Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Iași dorește să deschidă o carieră de piatră pe raza localității Mihail Kogălniceanu, din Constanța

ro

06 Sep, 2021 00:00 6034 Marime text
  • Demo Strade Group AG SRL a depus documentația la APM Constanța pentru deschiderea unei cariere de piatră în județ
  • Societatea este deținută de doi oameni de afaceri din Iași
 
Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul: „Deschidere exploatare carieră Valea Medgidia”, amplasat în județul Constanța, comuna Mihail Kogălniceanu, extravilan, Parcela N 93/1, titular Demo Strade Group AG SRL.
 
Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protectia Mediului Constanța  poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu. Raportul privind impactul asupra mediului poate fi consultat la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Dată fiind starea de alertă declarată la nivel național, dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului se va susține on-line. În acest sens, publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentul menţionat la adresa: office@apmct.anpm.ro, până la data de 07.10.2021.
 
În vederea activității de exploatare se vor realiza următoarele lucrări:
  1. Lucrări de deschidere și pregătire - îndepărtarea copertei de sol vegetal și a unor șisturi alterate, amenajare platformă superioară;
  2. Lucrări de exploatare propriu zisă - derocarea primară a găurilor de sondă, împușcarea secundară a supragabariților și încărcarea rocii derocate în autobasculante  cu ajutorul unui încărcător frontal;
  3. Prelucrarea materialului derocat-concasare și sortare (în instalația de prelucrare existentă în incinta carierei existente);
  4. Haldarea materialului steril - se va face în halda de steril proiectată, iar dupa încetarea activității sterilul va fi folosit la umplerea cavurilor din teren, la rambleierea vetrei carierei pentru reconstrucția ecologică finală;
  5. Protecția zăcământului - prin exploatarea rațională a resursei minerale, sistematizarea colectării și defluirii apelor pluviale și realizarea tuturor lucrărilor de exploatare astfel încât să se asigure stabilitatea fronturilor.
Perimetrul de exploatare a rocii metamorfice - șisturi se află în extravilanul comunei Mihail Kogalniceanu, județul Constanța, parcela NP 93/1, cu o suprafață de 5 ha. 
În vecinătatea amplasamentului se găsesc: la N-perimetrul de exploatare N486/4/2; la sud- parcela N 486/4/2; la est- DE 485; la vest- stația de concasare.
Pregătirea resursei care urmează a fi exploatată la suprafață, constă în descopertare și formarea treptelor care  trebuie să respecte, pe toată durata exploatării, limitele topografice (înălțime unghi, taluz, lățime berme) reclamate de tehnologiile de derocare, încărcare și transport.
 

Despre titular Demo Strade Group AG SRL



Firma a fost înființată, conform Confidas.ro, în anul 2015, cu sediul social în municipiul Iași, pe calea Chișinăului, nr. 23. Asociați în firmă sunt Ion Busuioc, cu o cotă de participare de 90% și Dan Manuel Șerban, care deține 10%. Dan Manuel Șerban este administratorul societății. În anul 2020, firma a raportat 6 salariați, la o cifră de afaceri de 1.721.813 lei, cu un profit de 402.892 lei. Ion Busuioc mai este asociat și administrator la firma Demoidil Stones SRL. Firma are două puncte de lucru. Unul este la Tulcea, pe strada Combustibilului, care a fost dobândit prin contract de închiriere, din 26 aprilie 2021 până în anul 2031, iar celălalt este la Mihail Kogălniceanu, unde urmează să fie implementată investiția menționată, care a fost dobândit prin contract de superficie, încheiat în februarie 2021, valabil până în februarie 2022.
 
 

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihaela 06 Sep, 2021 16:40 Nu sunt de acord, suntem deja asfixiați de traficul de mașini, tir-uri, de fumul de pe miristile arse..de emisiile avioanelor din bază...nu ne mai trebuie și altă sursă de praf non-stop!