O intervenție în fiecare minut! Acesta este ritmul în care au lucrat pompierii, la nivel național. Cele mai importante intervenții
O intervenție în fiecare minut! Acesta este ritmul în care au lucrat pompierii, la nivel național. Cele mai
20 Feb, 2023 11:55
ZIUA de Constanta
832
Marime text
În acest sfârșit de săptămână (17-19.02.2023), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 4.365 intervenții în situații de urgență. Astfel, în fiecare minut din weekendul care tocmai s-a încheiat, pompierii au gestionat câte o intervenție, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 267 incendii, precum și în alte 504 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc., informează IGSU.
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 19 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 36 de persoane aflate în dificultate.
Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:
-O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de vineri, când salvatorii bihoreni au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Petrileni. Echipajele de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că impactul s-a produs între un microbuz și un autoturism, în care se aflau 24 de pasageri. Colegii noștri au evaluat și asistat medical toate persoanele implicate în incidentul rutier, opt dintre acestea necesitând transportul la o unitate medicală.
-O misiune solicitantă a pompierilor militari din județul Buzău a avut loc sâmbătă, când echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Nehoiu. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care una decedată. Salvatorii au evaluat și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului pentru celelalte două persoane, ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
-O altă intervenție complexă a fost cea a salvatorilor din județul Iași care au fost solicitați, duminică, pentru localizarea și lichidare unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Comarna. Echipajele de stingere ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Pe timpul acțiunii de stingere au fost identificate două victime decedate. După o luptă continuă cu focul, de aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.
Potrivit sursei citate, de asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 6 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în contextul avertizării meteorologice emise în județele Brașov (1), Cluj (3), Neamț (1) și Suceava (1) și 1 mesaj privind prezența unui urs în județul Brașov.
Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor produse de vremea rea. Astfel, salvatorii au acționat în 8 localități din 7 județe (Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău,, Hunedoara, Harghita, Maramureș și Mureș) pentru evacuarea apei din 4 case, 5 curți și 5 beciuri, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile și a 4 copaci căzuți pe carosabil.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii